Ostani doma
Novosti / Hrvatska

VJEROJATNO 22.SRPNJA

Idući tjedan konstituiranje novog saziva Sabora: Neka dobro poznata lica više nećemo vidjeti u klupama

Neki su se od politike oprostili, a neki koriste mogućnost primanja plaće šest plus šest mjeseci

Idući tjedan trebao bi se konstituirati sabor koji će imati istog predsjednika, ali brojne nove zastupnike. Datum prve sjednice odredit će predsjednik Republike.

Deseti saziv u klupe će najvjerojatnije sjesti iduće srijede, 22. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zgradi Hrvatskog sabora novoizabrani zastupnici položit će prisegu. Dileme, čini se, nije bilo, sabornica će biti prilagođena, kako bi se mogao držati razmak.

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Diplomatsku galeriju, galeriju za posjetioce, galeriju za novinare iskoristit ćemo sve te prostore da bismo postigli udaljenost između zastupnika, svi će nositi maske, dezinficirati ruke", rekao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

Sabor se konstituira izborom predsjednika, u ovom slučaju novog, starog Gordana Jandrokovića koji će time postati jedini predsjednik Sabora u dva saziva. Svi oni koji su dobili mandat, a saboru će imati zamjenu, moraju o tome izvijestiti 24 sata ranije.

"Nužno je konstituirati Mandatno-imunitetno povjerenstvo kako bi se verificirali mandati saborskih zastupnika. Kad se tijekom sjednice izvijesti MIP o tome tko je sve zapravo saborski zastupnik onda saborski zastupnici polažu prisegu", kazao je Reiner.

Vezana vijest

Andrej Plenković

No, ono što je sigurno da neka poznata lica, koja su dugo sjedila u saborskim klupama, tamo više nećemo vidjeti.

"Jedan put dobijete, jedan put naučite, ovi izbori su bili jedno iskustvo koje je pokazalo kako trebamo dalje raditi, nastavljao dalje političkim radom, lokalni izboru su pred nama", poručio je Mirando Mrsić, saborski zastupnik.

Neće biti ni Milanke Opačić i cijelog Kluba zastupnika Bandićeve stranke rada i solidarnosti, kao ni Gordana Marasa, Ranka Ostojića, Milijana Brkića, Ivana Pernara...

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Neki su se od politike oprostili, neki koriste mogućnost primanja plaće šest plus šest mjeseci, neki se vraćaju na svoja radna mjesta.

"Vraćam se natrag u poduzeće iz kojeg sam došao, u HŽ infrastrukturu na vjerojatno isto radno mjesto. Ja ću i dalje kao aktivist ostati aktivan u Udruzi Franak, naša politika jest vratiti ljudima 15 do 20 milijardi kuna koliko im banke duguju, koliko su im banke opljačkale", izjavio je Goran Aleksić, saborski zastupnik.

Vezana vijest

Gordan Jandroković

"Ja imam pravo vratiti se u bolnicu gdje sam radio i prije i razgovaram s vodstvom o tome da li je moguć povratak na radno mjesto, gdje i na koju poziciju", rekao je Mrsić.

A do konstituirajuće sjednice sabora znat će se i imena ministara pa bi se tada mogla predstaviti i Vlada.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!