Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Šteti Županiji?

'Skandalozni mailovi': HDZ ozbiljno optužio Damira Bajsa da nadzire zapošljavanje u obrazovnim ustanovama

'Skandalozni mailovi': HDZ ozbiljno optužio Damira Bajsa da nadzire zapošljavanje u obrazovnim ustanovama
Damir Spehar/PIXSELL

HDZ poziva javnost i političke aktere da 'osude županovu težnju za potpunom kontrolom i ograničavanjem rada ustanova'

Bjelovarsko-bilogorski HDZ upozorio je u utorak kako župan te županije Damir Bajs želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima kojima je osnivač Županija.

Vezana vijest

mjenjačnica, euro, kuna

Sporni e-mail

U priopćenju tvrde kako su danas sve osnovne i srednje škole te učenički domovi kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, iz kabineta župana Bajsa dobili "e-mail skandaloznog sadržaja".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnica županovog kabineta Mirna Čačić Klobučić naložila im je da su "počevši od danas 14. srpnja 2020. godine, sve natječaje koje raspisuju za zapošljavanje djelatnika, kao i natječaje za imenovanje ravnatelja, dužni dostavljati Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to isključivo i jedino kabinetu župana na e-mail adresu kabinet.zupana@bbz.hr te niti jednom drugom upravnom odjelu", stoji u priopćenju.

Vezana vijest

Željko Uhlir

Bjelovarsko-bilogorski HDZ ističe kako ta naredba zvuči zastrašujuće i kao takva zaslužuje svaku osudu, jer "župan Bajs očito želi nadzirati svaki natječaj i svako zapošljavanje i to samo s jednim jedinim ciljem da se niti u jednu od tih ustanova ne može zaposliti nitko bez njegovog osobnog utjecaja".

HDZ osudio Bajsa

Pozivaju javnost i političke aktere da "osude županovu težnju za potpunom kontrolom i ograničavanjem rada ustanova".

Takvim ponašanjem, kažu, župan Bajs nanosi ozbiljnu štetu županiji.

"Očito je da ne želi stručnim službama dopustiti da rade svoj posao, nego sebi želi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama, neovisno o kojem radnom mjestu je riječ", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli.

Vezana vijest

Željko Plazonić
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!