Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Susjedi bijesni

Kap koja je prelila čašu: Heroj koji je spasio Trnje od poplave postao državni neprijatelj broj jedan

Sa zadnjom poplavom isplivali su na površinu dugogodišnji problemi stanovnika Trnja

Građani zagrebačkog naselja Trnje ogorčeni su zbog uhićenja i privođenja svog susjeda Tihomira Blagusa koji je prošlog petka sa svojim prijateljima provalio i otvorio Ustavu Kunišćak i tako spriječio veću poplavu.

Danas je objavljena i snimka koje pomalo podsjeća na brutalno uhićenje tragično preminulog amerikanca Georga Floyda, ali na sreću, ovo je ipak daleko od tog slučaja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Snimanje je policajca uzrujalo pa je Blagusu izbio mobitel iz ruke, a potom su ga srušili na pod. Jedan policajac mu je nogom pritiskao vrat. Tako je izgledalo privođenje kvartovskog heroja koji je spasio Trnje od poplave. Snimka i fotografije su objavljene na Facebooku i uzrujale su brojne građane.

"Nisam htio da dođe do ikakvih ekscesa i bio sam miran što se može vidjeti na snimci. Ja sam samo htio to snimiti i staviti na Facebook da ljudi vide što se događa tu kod nas", kazao je Blagus.

Noć prije nije oka sklopio jer mu je uništen dom zbog nemara Hrvatskih voda i gradskog vodovoda i odvodnje koji nisu na vrijeme reagirali. Kaže, u takvoj situaciji je teško ostati smiren.

Vezana vijest

Jahači

"Jako je teško i jako sam umoran u živčan. Meni je kuća uništena, ja uopće ne znam otkud krenuti", podijelio je Blagus. 

Iz policije kažu da su ga upozoravali da prestane snimati, ali ih nije poslušao.

Za čovjeka koji je noć prije spašavao svoje naselje od poplave, policija kaže da je priveden zbog remećenja javnog reda i mira. Navodno je vikao, galamio, vrijeđao ih i oglušio se na naredbu da se smiri.

"Na upozorenja da se primiri se oglušio te zamahivao rukama u smjeru policijskog službenika. Na naredbu koja je uslijedila nakon upozorenja da prestane s protupravnim ponašanjem također se oglušio zbog čega su nad njime uporabljena sredstva prisile", tvrde iz MUP-a. 

Policija dodaje da je sve trajalo desetak minuta te da je Blagus bio pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 0,88 promila alkohola u krvi.

"To je bilo taman u vrijeme ručka. Popio sam par gemišta s mamom", prepričao je Blagus. 

Vezana vijest

Bandić Hrvatske vode 2

Osim fekalija i otpada, sa zadnjom poplavom isplivali su na površinu i dugogodišnji problemi stanovnika ovog dijela grada. S obzirom na to da su u noći katastrofe zvali i 112 i vatrogasce i policiju upomoć, ali pomoći nije bilo, sami su provalili u ustanovu kojom se kontrolira brana u odvodnom kanalu prema Savi.

Hrvatske vode su neovlašteni ulazak prijavile policiji. Kada su se djelatnici Voda pojavili ispred ustanove Kunišćak, dočekali su ih ogorčeni i bijesni stanovnici Trnja.

"Količina od 80 litara je previše. To je preveliko opterećenje ovog kanala. Taj sustav odvodnje održava vodovod i odvodnja i oni su trebali samo nazvati. Oni su nadležni", ustvrdio je pak inžinjer Hrvatskih voda Zoran Čavlović.

Vezana vijest

Jadranka Kerin

Prebacivanja odgovornosti ovim ljudima je dosta. Da je Tihomir spasio naselje, priznao je jučer u gostovanju u emisiji HRT-a gospodin Čavlović iz Hrvatskih voda odgovarajući na pitanje Domagoja Vorbergera iz Trnja.

"Mi to znamo cijelo vrijeme i stalno se prebacuje loptica", kazao je Vorberger.

Bila je to za njih noć užasa i opet bi ponovili isto. Iako su posljedice mogle biti tragične. Osim što je struja mogla ubiti Tihomira, njegov susjed je upao u šaht.

Zakonito ili nezakonito, naselje su sami spasili, a zato i zbog tankih živaca nakon svega što su prošli čekaju ih i problemi sa zakonom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!