Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Počivao u miru

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić
Davor Visnjic/PIXSELL

Pjesma 'Moja domovina', koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi

Poznati glazbenik Rajko Dujmić podlegao je ozljedama zadobivenim u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja na području Ravne Gore.

Upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Mrkoplja, u jednom je trenutku sletio s kolnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te je pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu.

Dujmić je bio u komi, ali unatoč naporima liječnika, podlegao je ozljedama glave koje su bile preteške.

Vezana vijest

rajko ujmić

Tko je Rajko Dujmić? Napisao je i najljepšu domoljubnu pjesmu 'Moja domovina'

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju glazbenu školu smjer violina, te apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim Fosilima i to punih 30 godina.

Vezana vijest

Osim što je bio odličan pijanist, bio je i sjajan skladatelj. Nosi epitet jednog od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.

Prva pjesma koju je napisao za grupu Novi Fosili bila je ''Sanjaj me''. Singlica ''Da te ne volim'' prodana je u 65 tisuća primjeraka, a istoimena ploča dostigla je nakladu od 170 tisuća, piše na stranicama Zamp-a.

Vezana vijest

Rajko Dujmić

Najprodavanija ploča Novih Fosila ''Budi uvijek blizu'' iz 1981. godine, prodana je u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na njoj se nalaze neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila kao što su Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ je ispod otirača… Ploče Novih Fosila prodane su u više milijuna primjeraka, te su diskografski najuspješnija grupa svih vremena na ovim našim prostorima.

Vezana vijest

Rajko Dujmić

Pjesma "Moja domovina", koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!