Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ZAMIJENILA SALAPIĆA

Poznato lice iz Stožera prvi puta u Saboru: Je li Grba-Bujević HDZ-ov odgovor na Vidović Krišto?

Poznato lice iz Stožera prvi puta u Saboru: Je li Grba-Bujević HDZ-ov odgovor na Vidović Krišto?
Patrik Macek/PIXSELL

Maju Grbu-Bujević javnost je upoznala kao članicu Nacionalnog Stožera civilne zaštite

Maja Grba-Bujević danas je prvi puta bila na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru jer će u saborskim klupama zamijeniti Josipa Salapića koji ponovno postaje državni tajnik. 

Maju Grbu-Bujević javnost je upoznala kao članicu Nacionalnog Stožera civilne zaštite čije konferencije za medije je cijela Hrvatska s nestrpljenjem pratila od početka pandemije koronavirusa. Grba Bujević je u Stožer "ušla" kao ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na čijem čelu je od 2009. godine, a na to mjesto je došla s pozicije predsjednice Stručnog vijeća u Domu zdravlja Karlovac. 

Zadnja na listi HDZ-a u 7. izbornoj jedinici 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na izborima je Grba-Bujević bila na zadnjem, 14. mjestu, HDZ-ove liste u 7. izbornoj jedinici koju je nosio ministar branitelja Tomo Medved. HDZ je u toj jedinici, koja se proteže sve od južnog dijela Zagreba do zaleđa Rijeke, osvojio 35 posto glasova dok je daleko iza njih bila Restart koalicija s 24 posto. 

Na listi koja je osvojila 68 tisuća glasova, Grba-Bujević je na zadnjem mjestu osvojila njih 3.618 ili 5,28 posto liste.  Josip Salapić, kojega će Grba-Bujević mijenjati u Saboru, bio je 6. na listi, a dobio je samo 224 preferencijalna glasa ili 0,32 posto liste.

Vezana vijest

Karolina Vidović Krišto

"Maska u zatvorenom prostoru se apsolutno treba nositi"

Bit će zanimljivo vidjeti u Saboru i kako će se Grba-Bujević, kao članica Stožera koji ističe važnost nošenja maski, postaviti prema zastupnici Karolini Vidović Krišto koja jedina od zastupnica i zastupnika odbija preporuke Predsjedništva Sabora o nošenju maske na licu zbog čega je već ušla u nekoliko rasprava s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i potpredsjednicima Sabora koji su je na to upozoravali. 

"Maska u zatvorenom se apsolutno treba nositi. Kad vidiš drugoga s maskom, to je nekakvo upozorenje da je virus još uvijek prisutan", jedna je od izjava Grbe-Bujević s kojom se Karolina Vidović Krišto vjerojatno ne slaže jer tvrdi da postoje liječnici koji kažu da maska ne štiti od koronavirusa. 

Vezana vijest

Maja Grba Bujević

Ponosna članica HDZ-a

Kada se u travnju članove Nacionalnog Stožera počelo prozivati zbog članstva u HDZ-u, Grba-Bujević je imala emotivan istup na redovnoj konferenciji za medije kada je kazala da je "ponosna članica HDZ-a", ali da to "što nema nikakve veze s mojim poslom" koji obavlja kao stručnjak. 

Tada je istaknula kako je ona na svojoj poziciji već deset godina i da je u stožeru civilne zaštite jednako u mandatu ove Vlade kao što je bila i u mandatima prošlih Vlade.  

"Ovdje sam svaki dan ovdje, već 63. dan da ne mislite da sam samo tamo iza. Moja povijest je da sam 10 godina ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu i 9 godina sam načelnica kriznog stožera ministarstva zdravstva. Bila sam u Gunji kad je bila velika poplava, kao i kada je bila migrantska kriza. Bila sam u stožerima u raznim sazivima. Možda bi o mom radu najbolje mogli reći oni ljudi u Gunji kojima sam nosila dezinfekcijska sredstva da si mogu oprati ruke u svojim domovima i kojima sam dala novce iz svog džepa jer nisu imali i niz još drugih stvari", kazala je tada nova uzdanica HDZ-a u Saboru. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!