Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Goruća tema

Burne rasprave u Saboru o Oluji i Gruborima: 'Plenkoviću, nisi dostatan žrtve hrvatskih ratnika!'

Burne rasprave u Saboru o Oluji i Gruborima: 'Plenkoviću, nisi dostatan žrtve hrvatskih ratnika!'
PIXSELL

Stipo Milinarić ocijenio je da SDSS po Vučićevim naputcima već godinama pokušava relativizirati i negirati srpsku agresiju

Saborski klubovi Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista prozvali su u petak premijera Andreja Plenkovića da izjednačava žrtve i agresora, odnosno akciju Oluju poistovjećuje s ratnim zločinom u Gruborima.

Akt neodgovornosti

Saborski zastupnik Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru prozvao je premijera Andreja Plenkovića da vojno-redarstvenu akciju i obilježavanje Oluje dovodi u pitanje dovodeći ju u vezu s ratnim zločinom u Gruborima.

Vezana vijest

Potres

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je akt ravan neodgovornosti, nedržavništvu, nepoznavanju cjelokupne povijesne situacije, a mogao bi imati i elemente akta izdaje hrvatskih nacionalnih interesa", kazao je Sačić.

"Plenkoviću nisi dostatan žrtve hrvatskih ratnika", poručio je Sačić u slobodnom govoru koji je popraćen pljeskom u sabornici.

Opleo po Medvedu

Stipo Milinarić (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) ocijenio je da SDSS po naputcima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića već godinama pokušava relativizirati i negirati srpsku agresiju, a da je ove godine po prvi puta "trgovački" ispregovaran odlazak potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a u Knin a Tome Medveda u Grubore.

"Ne želim i neću sagnuti glavu pred očiglednom trgovinom i izjednačavanjem žrtve i agresora kao što ju je sagnuo Tomo Medeved", kazao je Milinarić, inače hrvatski branitelj i bivši logoraš.

Vezana vijest

Karolina Vidović Krišto

"Plenkovićeva Vlada umjesto da traži ratnu odštetu od Srbije pokušava Domovinski rat prikazati kao kvazigrađanski rat i to sve zbog 76 ruku u zraku da bi bili na vlasti", dodao je Mlinarić.

Jezično ispravljanje u Saboru

Anja Šimpraga u ime Kluba SDSS-a prisjetila se svog prognaničkog puta tijekom ratnih godina te poručila kako ima samo jednu želju, da gradimo društvo slobode i zajedničku budućnost.

Nakon njezina izlaganja za povredu poslovnika javila se Karolina Vidović Krišto (DP) koja je kazala da je u Hrvatskom saboru službeni jezik hrvatski i da nije "tačno" nego "točno" i nije "august" nego "kolovoz".

Vezana vijest

Maja Grba Bujević

Ivan Celjak (Klub HDZ-a) istaknuo je da je Oluja zakonita, politički opravdana, moralno ispravna, biljantno isplanirana i vrhunski izvedena vojno-redarstvena operacija kojom je osiguran mir, sloboda i neovisnost hrvatskom narodu.

"Danas 25 godina nakon završetka Domovinskog rata jasno je tko je agresor a tko obrambena osloboditeljska vojska", kazao je Celjak i pozvao da se okrenemo budućnosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!