Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Već danas je bilo kolona

Znamo da nas očekuju sparine za vikend, ali kakva će biti prometna prognoza? Po svemu sudeći, gužve na svakom koraku

Znamo da nas očekuju sparine za vikend, ali kakva će biti prometna prognoza? Po svemu sudeći, gužve na svakom koraku
Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Gužve i kolone obilježit će prvi vikend kolovoza

HAK je najavio velike gužve za ovaj vikend kada prelazimo iz srpnja u kolovoz.

Vezana vijest

pruga

Zastoji na sve strane

U petak ujutro zabilježena su čekanja na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, što se očekuje i za vikend. U petak poslijepodne predviđa se gust promet na autocestama A1 Zagreb - Split - Ploče i A6 Rijeka - Zagreb, kao i na autocesti A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još veće gužve u prometu očekuju se u subotu, prvog dana kolovoza i to u smjeru juga, ali i prema unutrašnjosti. Najveće gužve očekuju se na autocestama A1 i A6 između naplatnih kućica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora i pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. 

Vezana vijest

Policija ilustracija

Ništa bolje neće biti ni na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta gdje se također očekuju gužve. Kolone bi se mogle stvarati i na Krčkom mostu, u lukama Zadar i Split te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Do zastoja bi tijekom subote moglo doći i na naplatnoj postaji Lučko, kako na izlasku, tako i na ulasku u Zagreb. Kolone na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj mogle bi potrajati do večernjih sati.

Ništa bolje ni u nedjelju

U nedjelju, 2. kolovoza, od 10 do 18 sati, gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, posebice na Lučkom, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb - Macelj  i A4 Zagreb - Goričan, te na A3 Bregana - Lipovac.

Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom redu plovidbe.

Granica Rupa

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!