Ostani doma
Novosti / Hrvatska

25. OBLJETNICA

Gradonačelnik Knina za RTL: 'Sve žrtve su žrtve, treba im odati dužno poštovanje'

Svečano, ali i drukčije nego ikad prije bit će ove godine u Kninu

Među ostalim, ove godine u Knin će doći potpredsjednik Vlade iz SDSS-a što je gradonačelnik Knina Marko Jelić u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Nikolinom Radić pozdravio. Rekao je da mu je to ''iznimno drago'': ''Moramo cijele te povijesne događaje sagledavati s aspekta povijesti i odmaknuti ih od vlastitih frustracija koje su nas u biti cijelo vrijeme gušile''.

Vezana vijest

Davor Božinović

Komentirajući to što će ove godine ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ići u Grubore pokloniti se srpskim civilnim žrtvama, a što neki nastoje predstaviti kao reciprocitet, Jelić je kazao da se nada kako tome nije tako, već da je riječ ''o stvarnom odrazu stanja duha svih nas''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Svi imamo svoje frustracije od rata i to smo morali jednom početi pobjeđivati. Sve žrtve su žrtve i treba im se pokloniti i odati dužno poštovanje. S druge strane, general Medved je zapovjednik Tigrova, triput je ranjen i ovim se pokazuje koliko je velik čovjek'', kazao je Jelić.

Inače, proslava u Kninu s obzirom na pandemiju koronavirusa bit će svedena samo na državni dio – protokol, kazao je Jelić, a osvrnuo se i na mišljenje predsjednika Republike Zorana Milanovića o slavljenju "Oluje" u Kninu kazavši da imaju suprotne stavove, ne samo njih dvojica, nego i većina države oko toga je li Knin središnje mjesto proslave, a jest: ''Na trgu je sukob počeo, a na Tvrđavi završio. Knin je po tome bitan''.

''Predsjednik ima pravo na svoje mišljenje. Ne moramo svi imati isto mišljenje. S druge strane, ja sam gradonačelnik jednog malog grada - ono što je bitno, ja znam za njega i on je dobrodošao u naš grad'', poručio je Jelić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!