Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ANJA ŠIMPRAGA

Zastupnica SDSS-a otkrila zašto je održala povijesni govor: 'Vidite i sami u kakvom društvu živimo...'

'Životne okolnosti u kojima sam se našla ja i mnoga djeca motivirala me da jasno i glasno kažem ono što sam rekla'

Govor Anje Šimprage, zastupnice SDSS-a u Saboru, u kojem je ispričala o tome kako je proživjela Oluju, kao dijete "s one strane" izazvao je veliku pozornost jer se rijetko kada u Saboru čuo prikaz Oluje sa strane pripadnika srpske manjine, piše Jutarnji list.

Iako je hrvatska javnost zahvaljujući neovisnim medijima, ali i Haaškom sudu već upoznata, gotovo od prvog dana oslobodilačke akcije, o svemu što se događalo, uključujući i o ratnim zločinima koje su počinili neki pripadnici HV-a, ovaj je govor skrenuo pozornost na razloge zašto je srpskoj manjini teško sudjelovati u obilježavanju Oluje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vidite i sami u kakvom društvu živimo, na koji način odrastaju mladi", rekla nam je o svojim motivima da se Saboru i javnosti obrati ovako osobnim govorom.

"Činjenica da imam priliku ispričati životne okolnosti u kojima sam se našla ja i mnoga djeca motivirala me da jasno i glasno kažem ono što sam rekla za govornicom", kazala nam je zastupnica Šimpraga.

Gotovo parafrazirajući Gotovinu nakon puštanja iz haaškog pritvora, rekla je: "Vrijeme je da krenemo dalje i shvatimo da ne živimo više u ratu", izgovorila je iste riječi.

Vezana vijest

Šimpraga i Krišto

Šibensko-kninska dožupanica, koja je u Sabor došla kao zamjena potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, stanuje u Radučiću, selu u blizini Knina. Magistrica agronomije bila je viša stručna suradnica za poljoprivredu i zaštitu okoliša u Kninu te koordinatorica projekta "Učinkovita manjinska vijeća za više manjinskih prava", vrijednog 160.000 eura koji je financirala EU, donosi Jutarnji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!