Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Slobodan Uzelac

Prvi SDSS-ov potpredsjednik Vlade otkrio zašto nije išao u Knin na obljetnicu Oluje: 'Nisam bio budala!'

Prvi SDSS-ov potpredsjednik Vlade otkrio zašto nije išao u Knin na obljetnicu Oluje: 'Nisam bio budala!'
Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bio je član Vlade Ive Sanadera

Boris Milošević nije prvi potpredsjednik Vlade iz SDSS-a, ali je prvi koji će prisustvovati obilježavanju obljetnice "Oluje" u Kninu.

Vezana vijest

Boris Milošević

Njegovu prethodiku Slobodanu Uzelcu, koji je bio potpredsjednik Vlade Ive Sanadera, takvo što "nije palo na pamet".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nijednom članu moje Vlade ne priznajem da je u procesu ulaska u Europsku uniju pridonio više nego ja. Točka. Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio kad su premijera Milanovića onako dočekali? Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin. A nije na mene bilo ni pritiska u tom smislu. Na posljednjoj sjednici užeg kabineta Vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da se svatko tko želi ići u Knin prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio, nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni", rekao je Uzelac Novom listu.

Smatra da se moraju stvoriti pretpostavke da bi predstavnik SDSS-a 5. kolovoza došao u Knin.

"Na tom se, koliko shvaćam, sada radi. 'Oluju' se mora sagledati u cijelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, 'ZDS'  legalizirati u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država", zaključuje Uzelac.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!