Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DOBRA NAJAVA ZA KOLOVOZ

Korona turizam nije bacila na koljena! Gužve na cestama, Nijemci i Slovenci nisu nas 'zaboravili'

I dalje prednjači sjeverni Jadran

Brojke dokazuju da korona nije bacila turizam na koljena. U srpnju bilježimo gotovo 20 milijuna noćenja i 2,5 milijuna dolazaka, što je više od 50 posto u odnosu na lani. Iz Hrvatske turističke zajednice kažu da je to dobra najava za kolovoz . 

Trenutačno je u Hrvatskoj oko 780 tisuća turista. Najviše je onih iz Njemačke, oko 200 tisuća. Slijede susjedi Slovenci kojih je 135 tisuća, a zatim domaći gosti, prema eVisitoru njih je oko 130 tisuća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U velikom broju stigli su i Poljaci, niz nastavljaju Česi kojih je trenutačno u Hrvatskoj oko 46 tisuća.

Ako ovogodišnje rezultate usporedimo s prošlogodišnjima, iz godine koja je po mnogočemu bila rekordna, evo kakve su brojke:

Na Jadran se u odnosu na prošlu godinu vratilo 88 posto Slovenaca. Nijemci su u srpnju ostvarili 87 posto noćenja u odnosu na brojke od lani. Domaći turisti ostvarili su 2,9 milijuna noćenja, odnosno 81 posto u odnosu na lanjski srpanj. Došlo je i 79 posto Poljaka u odnosu na isto razdoblje lani te 72 posto Čeha.

I dalje prednjači sjeverni Jadran. S najviše noćenja prošlog mjeseca može se pohvaliti otok Vir, bilo ih je više od 700 tisuća, a vrlo blizu mu je i Rovinj. Još jedini u kojem je bilo više od pola milijuna noćenja je Medulin, a u najboljih pet ulaze još Novalja i Mali Lošinj. Inače u Hrvatsku je ove godine došlo nešto više od četiri milijuna turista koji su ostvarili gotovo 26 i pol milijuna noćenja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!