Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Velika akcija

Etiketa je hrvatska, ali vina su strana: U bocama 'izvornog hrvatskog vina' pronađena vina iz Italije, Makedonije i Čilea

Etiketa je hrvatska, ali vina su strana: U bocama 'izvornog hrvatskog vina' pronađena vina iz Italije, Makedonije i Čilea
Shutterstock

Utvrđena je zlouporaba korištenja hrvatskih tradicionalnih izraza

Inspekcija Europola i INTERPOL-a OPSON 2020 obavila je 275 nadzora kontrole označavanja vina i jakih alkoholnih pića na tržištu, stoji na službenoj stranici Državnog inspektorata.

Velika akcija u EU

Velika akcija proveden je od 20. siječnja do 16. ožujka 2020. Između ostalog je utvrđena je zlouporaba korištenja hrvatskih tradicionalnih izraza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata pronašla je kod čak pet hrvatskih proizvođača vina, u bocama s hrvatskom etiketom, vino iz Italije, Makedonije i Čilea.

Vezana vijest

žlahtina

Utvrđena je zlouporaba korištenja hrvatskih tradicionalnih izraza koje je propisano isključivo za hrvatska vina i to Pravilnikom o zaštićenim oznakama izvornosti i zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla, tradicionalnim izrazima i označavanju vina.

U svim zemljama EU u sklopu ove akcije provedeno je ukupno 26.000 nadzora. Zaplijenjeno je oko 12.000 tona ilegalnih i potencijalno štetnih proizvoda vrijednosti od oko 28 milijuna eura. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!