Ostani doma
Novosti / Hrvatska

dobre brojke

U Istru za vikend ušlo više od 116 tisuća putnika, na granici se čekalo i do dva sata

U Istru za vikend ušlo više od 116 tisuća putnika, na granici se čekalo i do dva sata
Srecko Niketic/PIXSELL

Prema podacima istarske Turističke zajednice, u srpnju je ostvareno 60 posto lanjskoga turističkog prometa

Preko graničnih prijelaza u Istarskoj županiji: Kaštela, Plovanije i Požana od petka do nedjelje u podne u Hrvatsku je ušlo 116.177 putnika od kojih je 106.019 stranih gostiju, izvijestila je u nedjelju istarska policija.  

Najviše je turista ušlo u subotu – 53.110 od kojih je 49.297 stranih. Do nedjelje u podne preko tri granična prijelaza ušlo više od 20 tisuća turista, od kojih 19.256 inozemnih. Najbrojniji su bili Slovenci, Nijemci i Austrijanci. Na graničnim prijelazima se čekalo i do dva sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema podacima istarske Turističke zajednice u srpnju je ostvareno 60 posto lanjskog turističkog prometa, a trenutno se u Istri odmara više od 190 tisuća gostiju.

"Kuće za odmor i vile s bazenima ove su godine adut istarskog turizma. Gosti odsjedaju upravo u tim objektima jer im pružaju mir i potrebnu fizičku distancu" - rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević. Ističe kako, realno, istarski turistički djelatnici nisu očekivali tako dobre rezultate.

"Čini se da je ovim rezultatima pomogla povoljna epidemiološka situacija i blizina emitivnih turističkih tržišta odakle gosti dolaze automobilima. Ulazimo u kolovoz s dobrim najavama te vjerujem da će ovaj mjesec biti ključan za ukupni turistički promet. Najviše očekujemo od bavarskih gostiju te turista iz drugih njemačkih regija u kojima su upravo počeli školski praznici" - poručio je Ivošević. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!