Ostani doma
Novosti / Hrvatska

prekrivanje krovova

Jaka kiša i u Zagrebu: U Karlovcu i Dugoj Resi stotinjak intervencija na sanaciji oštećenih kuća zbog nevremena

Jaka kiša i u Zagrebu: U Karlovcu i Dugoj Resi stotinjak intervencija na sanaciji oštećenih kuća zbog nevremena
Twitter

Snažn pljusak je mjestimice bio pračen tučom razne veličine

 U Karlovcu i Dugoj Resi stotinjak je intervencija na sanaciji oštećenih kuća i na uklanjanju polomljenih grana s prometnica što je posljedica nevremena koje je započelo nešto prije 18 sati, pa se smirilo i u 21 sat ponovilo, doznaje Hina u Centru 193.

Znatno oštećeni krovovi

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković rekao je Hini da je znatno oštećeno najmanje 35 krovova u Karlovcu i 15 u Dugoj Resi, te vatrogasci rade na sprječavanju većih šteta svugdje gdje je to moguće. Angažirane su sve snage na terenu Karlovca i Duge Rese, ali i vatrogasna vozila s ljestvama za rad na visini iz Ogulina i Slunja, da bi se krovovi mogli prekrili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Između ostalog užurbano se radi na prekrivanju krova na zgradi Otvorenog učilišta u Dugoj Resi s kojeg je vjetar odnio limeni pokrov. U sklopu zgrade  je i Gradska uprava s dvije gradske vijećnice u koje je prodrla obilna kiša.

Vezana vijest

Odletio krov vijećnice u Duga Resi

Snažn pljusak je mjestimice bio pračen tučom razne veličine, ponegdje i veličine jajeta, te su razbijena vjetrobranska stakla i karoserije mnogih automobila, ali i crijepovi kuća.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Josip Ribar rekao je Hini da se šteta utvrđuje, da će u jutro na Stožeru imati više podataka nego sada, ali da primjerice za sada zna da je u Karlovcu tuča uništila šest automobila.

“Naravno da tek sutra očekujemo prijave šteta, posebno na poljoprivredi. Ako budu pojedine općine i gradovi imali izravnu štetu od nevremena veću od 20 posto svojih izvornih proračunskih prihoda, bit će proglašeno stanje prirodne nepogode, ali za sada nam nisu poznati pravi razmjeri štete”, rekao je Ribar.

Nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom zahvatilo je večeras dijelove Hrvatske, a najizraženije je na širem karlovačkom području te u Istri.

Jaka kiša u Zagrebu

U večernjim satima na području grada Zagreba padala je jaka kiša, javlja Večernji list.  Zagrebački vatrogasci imaju veliki broj dojava zbog kiše i to na području Centra, Španskog, Prečkog, Novog Zagreba, Medveščaka. Najveći broj dojava vezan je za ispumpavanje vode. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!