Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POČELA PROSLAVA OLUJE

Knin je spreman! Ideoloških prijepora manje, iako prvi put dolaze i predstavnici hrvatskih Srba

Oluja se sprema u Kninu, a pripreme za proslavu 25. obljetnicu operacije Oluja su gotove.

Na Kninskoj tvrđavi upravo je krenulo obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, a središnja proslava u Kninu održava se u posebnim uvjetima zbog strogih epidemioloških mjera.

Vezana vijest

Andrej Plenković, Damir Krstičević, Mate Granić

Ideoloških prijepora manje je nego prije, iako prvi put dolaze i predstavnici hrvatskih Srba. Državni vrh će zajedno obilježiti obljetnicu, a jedine trzavice su oko toga hoće li se u službenom protokolu pojaviti i branitelji u HOS-ovim majicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oluja se sprema u Kninu, a pripreme za proslavu 25. obljetnicu operacije Oluja su gotove.

"Ni na Covid ni na kišu ne možemo utjecati, jer je izvan mogućnosti, ali ovo sve drugo, što smo mi i HV mogli je spremno", rekao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Na kninskoj tvrđavi predsjednik Republike odlikovat će večeras ratne zapovjednike i postrojbe HVO-a.

Ni kiša ga nije omela jutros u Zagrebu gdje je odlikovao postrojbu Prvi hrvatski redarstvenik, kojoj je nakon 30 godina priznat status prve oružane formacije MUP-a.

"Nakon rata bilo je pokušaja da se na sudu, haškom tribunalu sve prikaže kao zajednički zločinački pothvat, to je propalo, imali smo i sreće.  koji je jedan od glupljih izmišljotina koji se Hrvatskoj pokušao staviti na grbaču", rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Pljesak je pratio Milanovića u Zagrebu, što ga čeka u Kninu. Pojedini branitelji već su najavili dolazak u HOS-ovim "Za dom spremni" majicama.

"U Okučanima je bio protokol, ovo je drugo, bilo bi dobro da se ne sramotimo kao država, ako već žele vikati neka viču ali nek ne oblače te majice, mogu se derati na mene ali neka ne oblače te majice, rade štetu", kazao je Milanović i nadovezao se premijer Andrej Plenković:

"Ono što očekujem da oni koji budu u službenom protokolu budu u onim majicama koji reflektiraju njihove postrojbe iz Domovinskog rata, ili službenim majicama koje je tiskalo Ministarstvo branitelja."

U Knin su službeno pozvani predstavnici svih postrojbi. Proslavu u Kninu s neizvjesnošću očekuju i srpski predstavnici.

Vrijeme je da se sve to presječe i mi koji smo bili u koloni s obje strane da sjednemo za stol, razgovaramo i pokušamo doprinijeti ovom društvu. Dolazak SDSS-ovog potpredsjednika Borisa Miloševića u Knin za premijera je iskorak, za predsjednika Republike neočekivan.

Vezana vijest

Milorad Pupovac i Boris Milošević

Za gradonačelnika Jelića, korak je to koji su već prošli u Kninu.

"Ne bih ja to nazvao nekim velikim iskorakom za Knin, ali za vrlo važno za ostatak naše zemlje i naše susjede."

A onda možda nakon 25 godina i prestanu uvrede iz Srbije na operaciju Oluja, kojom je preokrenuta povijest i završen rat na Balkanu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!