Ostani doma
Novosti / Hrvatska

proslava oluje

HOS-ovci ipak stigli do glavnog trga u Kninu: Pjevali 'Zovi, samo zovi' i uzvikivali 'Za dom spremni'

HOS-ovci su došli sa svojim obilježjima koja su bila zabranjena u službenom protokolu kninske proslave

Pripadnici HOS-a na čelu s bivšim zapovjenikom HOS-ove IX. bojne "Rafael vitez Boban" Markom Skejom i njihove pristaše ipak su uspjeli proći središtem Knina noseći znakovlje ZDS-a nakon što je završio službeni protokol obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja. 

Prije početka proslave, naime, zaustavila ih je policija, no po završetku službenog dijela stigli su do glavnog gradskog trga uz pjesmu "Zovi, samo zovi". 

Vezana vijest

Marko Skejo u Kninu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako javlja reporterka RTL-a Dragana Eterović, ipak nije prošlo bez uzvika "Za dom spremni". 

Ranije, dok su još bili na policijskoj blokadi, predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT-Split Mladen Todorić izjavio je novinarima da su 1995. prošli cijeli Knin te ga oslobodili, a danas nisu u mogućnosti sudjelovati na svečanosti jer za njih "nema mjesta".

"Branitelji su došli nadomak trga, 1995. godine mogli smo proći kroz cijeli Knin i osloboditi ga, a evo sad za nas nema mjesta, a za Miloševića i slične ima mjesta, navodno zbog korone. Što je tu je", rekao je Todorić.

Izrazio je žaljenje što se "naše kolege policajce dovodi u neugodnu situaciju, jer su s jedne strane barikade, a mi s druge".

"Nadamo se da će ova takozvana korona proći, da se ovo više nikada neće dogoditi, da se braniteljima zapriječi prolaz na trg u Kninu da odamo počast svojim palim suborcima i da proslavimo našu pobjedu", naglasio je Todorić.

Dodao je da će, kada prođe službeni dio proslave, oni "odraditi i svoj dio".

"Odat ćemo počast, zapalit ćemo svijeće, mislili smo to napraviti sada i sudjelovati u svečanom dijelu, ali spriječeni smo", zaključio je Todorić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!