Ostani doma
Novosti / Hrvatska

STANOVNICI SPAŠAVALI KVART

Epilog slučaja poplave u Zagrebu: Hrvatske vode smijenile voditelja zaduženog za ustavu na Trnju

Epilog slučaja poplave u Zagrebu: Hrvatske vode smijenile voditelja zaduženog za ustavu na Trnju
Matija Habljak/PIXSELL

Zbog ovog slučaja vodila se prepirka između Hrvatskih voda i gradske tvrtke Vodoopskrba i odvodnja tko je bio zadužen za tu ustavu

Hrvatske vode smijenile su Zvonka Marenića, voditelja vodnogospodarskog odjela za gornju Savu u Hrvatskim vodama, pišu 24 sata

Hrvatske vode su podijeljene u šest takvih velikih odjela koji pokrivaju obranu od poplave u cijeloj Hrvatskoj. Marenić je bio zadužen i za Zagreb i za kvart Trnje, u kojemu su prije dva tjedna poplavile kuće, a nitko iz Hrvatskih voda tada nije digao ustavu i pustio vodu prema Savi. 

Stanovnici sami otvorili ustavu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voda je izbijala iz kanalizacije i odvoda, ušla u kuće, a stanovnici su sami morali otvoriti ustavu Hrvatskih voda kako bi sve oteklo u Savu. U ustavu su u noći provalili Tihomir Blagus i Domagoj Vorberger te se izložili opasnosti spašavajući kvart. Voda je otekla i kuće su spašene.

Zbog ovog slučaja vodila se prepirka između Hrvatskih voda i gradske tvrtke Vodoopskrba i odvodnja tko je bio zadužen za tu ustavu. Iz Hrvatskih voida su tvrdili da ih je Vodoopskrba i odvodnja treba obavijestiti da njihov sustav više ne može primiti vodu, a oni to nisu učinili. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!