Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ODJECI PROSLAVE OLUJE

Bačić: 'Najnovije poruke iz Srbije ne doprinose zajedništvu'

Bačić: 'Najnovije poruke iz Srbije ne doprinose zajedništvu'
Patrik Maček/Pixsell

Na posljednjoj obljetnici Oluje pokazali smo da smo napravili jedan iskorak, kazao je

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić ocijenio je kako najnovije poruke iz Srbije, u kojima se zapostavlja politika pomirbe i razumijevanja, koju je Hrvatska pokazala na  25. obljetnici Oluje, ne doprinose zajedništvu.

Vezana vijest

Vučić Butković

"Na posljednjoj obljetnici Oluje pokazali smo da smo napravili jedan iskorak u Hrvatskoj i da provodimo politiku uključivanja, pomirbe i razumijevanja jedni drugih", rekao je Bačić i dodao kako je očekivao da će taj potez, taj korak hrvatske politike pratiti i (pozitivni) odgovori sa srpske strane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No očito, istaknuo je, to nije slučaj. "Mislim da poruke koje smo dobili iz Srbije ne doprinose tom zajedništvu," rekao je Bačić novinarima u Metkoviću gdje kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočio Martonu lađa.

''Ne želim nikom docirati, niti što će oni raditi, međutim zbog dobrosusjedskih odnosa, a onda i šire, zbog  boljega stanja na cijelom ovom prostoru bilo bi dobro da nađemo ovakvog sugovornika i na drugoj strani'', poručio je Bačić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon nedavne proslave 25. godišnjice Oluje  izjavio kako je Oluja bila najveće etničko čišćenje nakon Drugoga svjetskog rata te je zamjerio vodstvu srpske manjine u Hrvatskoj što je svečanosti u Kninu nazočio i potpredsjednik hrvatske Vlade iz reda srpske nacionalne manjine Boris Milošević.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!