Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Potez dvojice roditelja

Postavili šator ispred Klaićeve bolnice, došla i policija: 'Ministre, dajte nam da budemo sa svojom djecom u bolnici!'

Postavili šator ispred Klaićeve bolnice, došla i policija: 'Ministre, dajte nam da budemo sa svojom djecom u bolnici!'
RTL

Podršku im je došlo dati i desetak roditelja. Na terenu je i policija

Nakon što je tri dana kampirao ispred Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu, Roberto Mateš zajedno s Ivanom Pokupcem postavio je šator ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu. Ljuti ih što roditelj uz svoje dijete u bolnici smije biti samo 15 minuta na dan.

Mateš, inače dragovoljac Domovinskog rata, najavio je kako će zapaliti i svoje spomenice te je rekao kako se nije borio za ovakvu državu. Objasnili su kako ne napadaju nikog. Na terenu je i policija koja je došla na poziv zaštitara.

Roberto Mateš i Ivan Pokupec

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Traže da ministar Vili Beroš odradi svoj posao te da se roditeljima djece u svim bolnicama omogući da budu cijelo vrijeme s njima. Podršku im je došlo dati i desetak roditelja.

FOTO: RTL

"Tražimo dvije stvari. Da se u nekakvim razumnim okvirima donesu kriteriji po kojima obitelji mogu biti sa svojim najbližima koji su u javno zdravstvenim ustanovama s naglaskom naravno na malu djecu. I druga stvar koju tražimo je da ti kriteriji vrijede za sve ustanove na razini Republike Hrvatske, a trenutno vlada kaos. Dolaze priče do nas da je jedna situacija u Rijeci, druga u Zadru, treća u Osijeku, dakle tražimo umjesto ministrovog statusa na društvenim mrežama jedan jasni dopis sa jasnim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele Hrvatske", rekao je Ivan Pokupec.

Vezana vijest

Roberto Mateš

Podsjetimo, Mateš je postavio u Pakracu improvizirani šator u kojem je provodio dan i noć, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta šator mu je i prokišnjavao. Sa sinom je razgovarao preko walkie-talkieja.

Prestao je kampirati kada mu je sedmogodišnji sin Šimun pušten iz bolnice u kojoj se liječio od upale pluća. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!