Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Zloupotreba poticaja

Gradonačelnik Gline uhvaćen u muljaži: Nepropisno skladištio otpad i u džep spremio 45.000 kuna poticaja

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević, naravno, nije bio dostupan za izjavu

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata zatražila je oduzimanje poljoprivrednih poticaja glinskom gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću.

Rezultat je to priče koju je objavila RTL-ova Potraga, u kojoj su otkrili kako je privatna tvrtka za zbrinjavanje otpada i sadržaja kanalizacije iz Gline otpad odlagala na gradonačelnikovoj privatnoj oranici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stjepan Kostanjević, HDZ-ov gradonačelnik Gline u protekle dvije godine od Agencije za plaćanje poljoprivrednih poticaja primio je oko 45.000 kuna na ime svog poljoprivrednog zemljišta.

Vezana vijest

Trgovac automobilima

Nakon što smo u RTL-ovoj Potrazi otkrili da je dozvolio privatnoj tvrtci da na njegove oranice nepropisno odlaže otpad, Državni inspektorat zatražio je da mu se poticaji više ne isplaćuju.

S desne strane nalazi se jedna oranica, a iza mojih leđa, ona tamo izorana, druga u vlasništvu Stjepana Kostanjevića, glinskog gradonačelnika. Na njima je Državni inspektorat zatekao nepropisno odložen otpad i protiv njega digao prekršajnu prijavu.

Rezultat je to triju inspekcijska koje su izašle na teren nakon što smo prije dva tjedna u Potrazi objavili snimku na kojoj se vidi pražnjenje otpada iz cisterne MC čišćenja na poljoprivrednu oranicu. Gradonačelnik danas nije bio dostupan za izjavu.

Vezana vijest

Mulj i Goran Latković

"Možete prekosutra, mislim da ga sutra i danas neće više biti", rekli su iz ureda gradonačelnika.

Kako nam je sam rekao prije dva tjedna, Kostanjević je dozvolio privatnoj tvrtki MC čišćenje iz Siska da na njegovu zemlju istresa, kako je potvrdio i vlasnik MC čišćenja, sadržaj septičkih jama koje su besplatno praznili stanovnicima Gline.

Ipak, nezavisnom vijećniku iz Gline, Radomiru Lončareviću, koji je snimio pražnjenje cisterne u polju, a što se i čuje na snimci, jedan od radnika je rekao da se radi o sadržaju kanalizacijske retencije, dakle ne septičkih jama.

Vezana vijest

Dubrovački katastar

"Najveći problem što i sama inspekcija izbjegava jer je očito da na toj čestici nalaze komadi plasitke i komadi papira koji je nemoguće da se nalaze u septičkoj jami već dolaze iz kanalizacijskog sustava Grada", poručio je Lončarević.

Glinski Vodovod je za čišćenje kanalizacije i zbrinjavanje otpada tvrtki MC čišćenje platio 590.000 kuna. Državni inspektorat odgovara da su im proslijeđena njihova saznanja te po službenoj dužnosti moraju pokrenuti upravni postupak.  

"Do toga neće doći zato što direktor Vodovoda, gradonačenik Gline i direktor MC čišćenja su se netom prije vašeg priloga našli u gradskoj upravi Grada Gline i dogovarali što će vama odgovoriti, za to postoje svjedoci tako da to Vodovod neće pokrenuti nikada", rekao je Lončarević.

Vezana vijest

tomašević

Niti za Potragu niti za ovaj prilog nismo uspjeli dobiti izjavu direktora Vodovoda Ivice Milčića.

"Ja nemam ovlasti davati bilo kakve informacije, žao mi je, kad bude direktor ovdje dođite", poručili su iz Ureda direktora Vodovoda Glina.

Obzirom da se radi o zlouporabi poljoprivrednih poticaja od strane njezinog stranačkog kolege zamolili smo i izjavu ministrice poljoprivrede, no iz njezinog ureda su nam poručili da se ona ne može miješati u rad Inspektorata. Iz Agencije za poticaje kažu kontrola gradonačelnikovog gospodarstva je u tijeku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!