Ostani doma
Novosti / Hrvatska

branimir bunjac

Bivši saborski zastupnik odselio u Irsku: 'Naježim se kad se sjetim hrvatskog teatra apsurda i zlobe na svakom koraku'

Bivši saborski zastupnik odselio u Irsku: 'Naježim se kad se sjetim hrvatskog teatra apsurda i zlobe na svakom koraku'
Marko Prpic/PIXSELL

Otišao sam da bih se vratio, kaže Branimir Bunjac

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac otkrio je da već šest mjesec živi u Irskoj, a u objavi na svom Facebooku je usporedio život u Hrvatskoj s onim u Irskoj.

”Životna situacija me natjerala da se malo premjestim. Sad sam se već prilično naviknuo, upoznao sam dosta ovu zemlju. Imam problema s klimom, ali to je možda najvažniji problem za nekoga tko je doselio iz Hrvatske. Već je sedam dana predivno vrijeme, možda čak i ljepše nego u Hrvatskoj tako da i Irska po tom pitanju zna iznenaditi”, kazao je na početku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kaže da je u Irskoj dobro to što tamo posla ima čak i za vrijeme pandemije.

Vezana vijest

Branimir Bunjac

”Mogli ste doslovce birati posao koji želite raditi. Ja sam u jednom trenutku na stolu imao sedam ponuda za posao između kojih sam trebao izabrati. I dan danas svaki tjedan dobivam dvije, tri ponude za posao. Ali, trenutno me ne zanimaju neke velike promjene”, kaže Bunjac i dodaje da u Irskoj ima sva prava, uključujući i mirovinsko osiguranje, kao i godišnji odmor.

Bivši saborski zastupnik i nekad istankuti "živozidaš" u Irskoj radi i još dva posla kako bi, kaže, dodatno zaradio i još bolje naučio jezik. Kazao je i da je radna atmosfera u Irskoj neusporediva s Hrvatskom jer ”ima posla na svakom ćošku”.

Vezana vijest

Branimir Bunjac Ivan Pernar

”Nije problem dati otkaz u bilo kojoj sekundi i već sutra početi raditi nešto novo. Plaće su visoke. Minimalac je 1700 eura. Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura. Plaća je na vrijeme. Ne, plaća ne da je na vrijeme, nego ako je u četvrtak, vi možete već 15 minuta nakon ponoći plaću početi trošiti. Dakle u minutu kad je najavljena, a ne ono kad se prvo proknjiži na Fini ili u nekom knjigovodstvu”, ispričao je.

Nahvalio je i šefove i kolege, ali i Irce općenito rekavši da su nevjerojatno ljubazni.

”Što god da krivo napravite, oni vas neće vrijeđati ni napadati, a najmanje će vas tjerati s posla i davati vam otkaz, opomene, sankcije. To je za mene kulturološki šok jer ja na to nisam navikao”, kazao je.

”Kad se sjetim Hrvatske i onog teatra apsurda, hladnoće i zlobe koja vreba na svakom koraku, koža mi se naježi. Mislim si, nemoj se nikada vratiti. Ono je pakao. Ali nisam došao ovdje da vječno ostanem. Otišao sam da bih se vratio. Planiram se vratiti u Hrvatsku jer imam tamo nekih nedovršenih poslova”, poručio je Branimir Bunjac.

Otkrio je da u Irskoj planira ostati oko dvije godine.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!