Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Turisti navalili

Autokampovi nevjerojatan hit u doba korone: 'Buking je odličan, najviše se prodaje luksuzni segment'

Na Krku su se dobri rezultati proslavili glazbom, igrama i krinolinama

U Hrvatskoj je turistima vrata otvorilo više od 400 autokampova ili njih 85 posto. U srpnju su dostigli 60 posto lanjskoga prometa, a kolovoz je u uzlaznoj putanji.

To posebno ističu u Omišlju na Krku, gdje imaju nevjerojatan skok potražnje za najluksuznijim i najskupljim mobilnim kućicama. Gotovo sve su pune, a zauzvrat su gosti danas dobili dan godišnjeg odmora za pamćenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slavi se Dan kampa! Popunjenost je 75 posto pa imaju razloga za pjesmu. Krinoline, limena glazba, nagradne igre, oslikavanje tijela.

"Ma krasno za djecu, od 1. smo tu, a idemo prekosutra doma, ali smo se proveli super! Kamp je odličan", izjavila je Ksenija Hamilton iz Osijeka.

Vezana vijest

šator

Od kućica, najtraženije su one najskuplje.

"Sviđa nam se, izabrali smo ovu kućicu zbog troje male djece, ovdje su, tu im je bazen, more je jako blizu, a cijena je standardna. Kada sam provjeravao na internetu za Hrvatsku, normalna je cijena, 1600 eura za jedan tjedan", rekao je Peter iz Mađarske.

Za razliku od srpnja kada su se puno više tražile klasične, jeftinije parcele za kampiranje, u kolovozu drastično raste potražnja za mobilnim kućicama. Cijene su kao lani, 15 posto popusta samo je za one koji ostaju duže od sedam dana.

"Buking nam je odličan, prodaje se najviše luksuzni segment mobilnih kućica, to je prvi red uz more na samoj plaži ili mobilne kućice sa bazenom kao ove, to nam je sve popunjeno", poručio je Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

Vezana vijest

Autokamp

U srpnju je u hrvatskim kampovima odmaralo više od 460 tisuća gostiju, dosad u kolovozu njih 210 tisuća. Premašeno je 60 posto lanjskog prometa. U Omišlju gosti imaju što požele.

"Imate bazen s direktnim pogledom na more, savršeno", izjavio je Marcus iz Njemačke.

Tko voli aktivan odmor, uz ronjenje, može štošta birati.

"Od rente imamo supove, kajake i sea skutere, najveća atrakcija su supovi. Za 75 kuna jedan sat", rekla je Antonija Golubović, iznajmljivačica.

Vezana vijest

Debljina, hotel

Trend je ovo u kojemu ne uživaju samo odrasli. Iri je tek 8 godina, ali vesla i drži ravnotežu bez problema.

"Baš je fora, meni je baš lako, a jako lako se vozi", izjavila je Ira iz Viškova.

Bit će ovdje fora do kasno u noć, a vrhunac će biti ponoćni vatromet. U kampu vjeruju kako će razloga za slavlje do kraja sezone biti još!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!