Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Policija podnosi prijave, ali...

Susjed iz pakla u Splitu: 'Na oglasnu ploču je izvjesio 'listu zapišavanja' tako da znamo čiji je stan na redu'

Susjed iz pakla u Splitu: 'Na oglasnu ploču je izvjesio 'listu zapišavanja' tako da znamo čiji je stan na redu'
Ivo Cagalj/PIXSELL

Podnijeto je i pet kaznenih prijava. Tri zbog prijetnje te po jedna zbog teških tjelesnih ozljeda i nasilničkog ponašanja

Stanovnici zgrade u Ban Berislavićevoj ulici u splitskom Spinutu godinama proživljavaju pakao sa 65-godišnjim susjedom, a situacija je eskalirala zadnju godinu dana. Zgrada je nacionalizirana i nakon toga vraćena vlasnicima, dio stanara su zaštićeni najmoprimci, a 65-godišnjak koji je i suvlasnik zgrade, kažu, radi probleme jednako svima.

''U dvorištu je naslagao toliko vreća šuta da je stan u suterenu sasvim zatrpan s vanjske strane, a po noći baca boce po tom otpadu što stvara užasnu buku. Srušio je tri stepenice koje su vodile u podrum, ostavlja nam obavijesti i nekim stanarima ne dopušta korištenje dvorišta i podruma, napada susjede...'', ispričao je za Dalmatinski portal jedan od stanovnika te zgrade te dodao kako je ipak vrhunac bio uriniranje po ulaznim vratima njihovih stanova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Jedno jutro kad sam izašao iz stana vidio sam urin po ulaznim vratima, ali kako imamo nekoliko pasa u zgradi, pretpostavio sam da je to netko od njih učinio. Međutim, pravo me iznenađenje dočekalo nakon dva dana kada je na oglasnoj ploči izvjesio 'listu zapišavanja' tako da znamo čiji je stan na redu. Susjed je drugu večer dežurao, ali čim je otišao oko 2.30 sati ujutro, on je prolio urin po nekom kartonu što je stajao ispred vrata. To je užasno smrdjelo. Policija je nekoliko puta intervenirala zbog svega što nam je radio, ali ništa se nije promijenilo'', potužio se nesretni susjed. 

Iz splitske policije su potvrdili da su više puta postupali prema osobi, a o napadu 65-godišnjaka metalnom šipkom na 28-godišnjaka koji se zbio na stubištu te zgrade izvijestili su početkom lipnja u dnevnom biltenu. U svakom slučaju kada su postupali, poručuju, protiv 65-godišnjaka su podnosili adekvatne prijave. Od sredine prošle godine do danas su muškarca prijavili zbog ukupno 12 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i to devet puta zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te tri prijave zbog narušavanja reda i mira svađom, tučnjavom i vikom.

''Šest puta je uz optužne prijedloge priveden nadležnom prekršajnom sudu.Također, protiv muškarca smo podnijeli ukupno pet kaznenih prijava i to 3 zbog prijetnje te po jednu zbog teških tjelesnih ozljeda i nasilničkog ponašanja. Uvijek smo ga nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu privodili pritvorskom nadzorniku. Prema istoj osobi je bilo postupanja i ranijih godina, također u odnosu na prekršaje protiv javnog reda i mira, te kaznena djela prijetnje'', odgovorili su iz policije za Dalmatinski portal.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!