Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Mjere stigle u zadnji tren

Nema više bezbrižnog dolaska u vrtić: Istražili smo koje tete ipak neće nositi maske i tko je obvezan mjeriti temperaturu

Preporuke i mjere zaštite stigle su u zadnji tren

Škole će učenike primiti za tjedan dana, a vrtićima pedagoška godina počinje danas. Njima za vikend donesene preporuke bile su predane doslovno u zadnji tren.

Nema više bezbrižnog dolaska u vrtić. Korona mijenja pravila, a svako kršenje može sve zakomplicirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jako je važno da zaista bude izmjerena temperatura i da u slučaju povišene temperature dijete ne dolazi u vrtić. Isto se odnosi na roditelja u pratnji djeteta", izjavila je Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka.

Vezana vijest

Vrtić koronavirus

U riječkim gradskim vrtićima više je od 3000 mališana. Za one koji dolaze prvi put prilagodba je uvijek bila postupna kako bi bila što bezbolnija. Danas će roditelji s njima ostajati kratko.

"15 minuta što može biti, i duže ukoliko budu na vanjskom prostoru", rekla je Guštin.

Desetak kilometara od Rijeke, u općinskom vrtiću, spremni su za 262 djeteta.

Vezana vijest

Plavi telefon

"A trudit ćemo se da što više vremena provodimo vani na svježem zraku, da probamo što više raditi distancu među djecom, ponudit im različite sadržaje na različitim punktovima tako da se djeca previše ne grupiraju", pojasnila je Jasmina Puž, odgajateljica u Dječjem vrtiću Viškovo.

Jedan vrtić dobiva i poseban stroj koji dezinficira prostoriju u nekoliko minuta, a zapošljavaju i dodatnu spremačicu.

Vezana vijest

djeca maske škola

"Ono što je novo je da mi moramo u svom godišnjem planu planirati i nekakav online komunikaciju sa roditeljima i djecom koji su u samoizolaciji", rekla je Ingrid Lončarić, ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo.

Osim na glavni ulaz, djeca će ulaziti i na četiri pomoćna, roditelj koji ih dovodi mora imati masku i proći dezinfekcijsku barijeru. Tamo će se mališanima i zaposlenicima mjeriti temperatura.

"Mi ćemo naravno više puta provjeriti ima li dijete temperaturu, dijete ide u izolaciju kod medicinske sestre do dolaska roditelja, roditelj se obavještava i mora odmah doć po dijete", poručila je Lončarić.

Vezana vijest

Mentalno zdravlje

Daljnju proceduru oko odlaska u samoizolaciju pojasnio je i ministar gostujući jučer na RTL-u.

"Preventivno da, ide u izolaciju dok se ne utvrdi da li je to dijete zaista COVID zaraženo ili nije", izjavio je premijer Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

Odgovorni moraju biti svi, baš zato da se zaštiti zdravlje djece.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!