Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Glas Poduzetnika

Hrvoje Bujas poručio Vladi: 'Dovraga, slušajte poduzetnike, mi znamo što govorimo'

Vlasnici noćnih barova i klubova rekli su da su spremni i za građanski neposluh


Zatvorit će se preko tisuću noćnih barova i klubova, a time i 15-ak tisuća radnih mjesta, upozoravaju njihovi vlasnici u otvorenom pismu Vladi od koje traže kvalitetnija rješenja.  

Vezana vijest

klub, noćni izlazak, party, ples

Uz njih je stala i udruga Glas poduzetnika, a gost RTL-a Danas bio je predsjednik udruge Hrvoje Bujas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Udruga uvijek stoji iza mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, naših zaposlenika i sada u ovom slučaju u jednoj velikoj nepravdi koja se radi ljudima koji su ušli u velke biznise s noćnim klubovima, uložili dosta novca, svog kapitala, a donesenom mjerum su praktički dovedeni na prosjački štap. Neka Vlada ljudima plati naknadu štete koja je napravljena. Razgovarao sam intenzivno u posljednje vrijeme s vlasnicima i oni su spremni početi raditi jer na koncu konca imaju pravo na rad. Gospodo, ili ih pustite da rade ili ih platite", rekao je Bujas.

Ministar Zdravko Marić prije nekoliko dana u RTL-u danas je podvukao crtu i rekao da je koronakriza državu košrala 21 milijardu kuna. No gube i poduzetnici.

"Skoro 70 posto poduzetnika ima od 30 do 100 posto gubitke. Mi tražimo tri ključ reforme - smanjivanje PDV-a horizontano svima. Sad imamo 13 i 25 posto, smanjite na 10 i 20. Porez na dohodak, čujemo da će se smanjiti no zašto se čeka druga godina, zašto ne odmah? Porez na dobit koji se vraća, investira natrag u firmu, stvara radna mjesta, nemojte oporezivati. Dovraga, slušajte poduzetnike, mi znamo što govorimo, iza nas stoje rezultati", rekao je Bujas.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!