Ostani doma
Novosti / Hrvatska

komentar zorana šprajca

Kako smo se zarazili: Virus korone na Zemlju je donio pangolin na meteoru

Znam da to zvuči suludo, ali recite jel' vam na Zemlji više išta zvuči normalno?

Znanstveni časopis Science Direkt je objavio stručni i znanstveni rad koji vrlo ozbiljno razmatra teoriju da je korona doslovce pala s neba. Sedmero znanstvenika potpisuje prilično opsežan rad u kojem tvrde da postoji mogućnost da SARS-Cov-2 nije zemaljskog nego vanzemaljskog podrijetla. I misle da već znaju kako i kada se to dogodilo.

Mali covid je navodno prema Zemlji putovao na meteoru koji se 11. listopada 2019. sjurio prema teritoriju sjeveroistočne Kine. Objavili su i video snimku tog meteora snimljenog u trenutku izgaranja u atmosferi. Meteor je izgorio, ali ne i covid.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Science Direkt kaže da su se fragmenti meteora odlomili prije zapaljenja i pali na Zemlju skupa s kolonijama virusa koje su bila na njima. A upravo se ondje u to vrijeme razbuktala epidemija koronavirusa.

Neka vas ne zbunjuje što se časopis zove kao ova emisija, Science Direkt je mnogo ozbiljniji nego RTL Direkt, riječ je kažu stručnjaci o prilično relevantnom časopisu s područja genetike, a sam rad je prošao i znanstvenu recenziju i potpisalo ga je sedmero znanstvenika.

Dakle, da podsjetimo, prvo je za epidemiju bio osumnjičen jedan šišmiš, a nakon njega znanstvenici su utvrdili da je vjerojatno prvi prijenosnik virusa bio pangolin. Pangolin je neka vrsta ljuskavog mravojeda koji živi u Aziji, čini se prilično dobroćudan, ali obzirom da se ne može sam braniti, a netko mora biti kriv, kriv je bio pangolin.

Sada imamo ozbiljnu znanstvenu teoriju da je virus došao iz svemira, Meteor Expressom na relaciji Andromeda-Zemlja, 11.listopada prošle godine. 

Međutim, eto ti vraga, mikrobiolog prof.dr Gordan Lauc na svom Facebook profilu šokiran je kako je takva teorija mogla dobiti znanstvenu recenziju, ali veli i da su znanstvenici samo ljudi koji mogu biti i pametni i glupi i pošteni i nepošteni. Nekako se iz njegova statusa da razabrati da su ova sedmorica iz Science Direkta među glupljima i manje poštenima. E sad valja nam vjerovati i profesoru Laucu. I on ima renome međunarodnog stručnjaka i znanstvenika. A ako on ne vjeruje svojim kolegama znanstvenicima, zašto bismo im vjerovali mi. Pogotovo jer nam stalno govore da moramo vjerovati znanstvenicima pa ako jedan znanstvenik kaže da ne vjerujemo drugim znanstvenicima, moramo mu vjerovati kad kaže da ne treba vjerovati svim znanstvenicima, ali mi više ne znamo kojima bi vjerovali pa ne vjerujemo ni njemu, a nismo jedini.

Jer kako profesor Lauc ne vjeruje u znanstveni rad kolega iz Science Direkta tako ni u njegov znanstveni rad o utjecaju vlažnosti na širenje virusa ne vjeruje znanstvenik s Institua Ruđer Bošković prof.dr. Vladimir Trkulja. Što naravno ne znači da trebamo vjerovati profesoru Trkulji jer i on je samo znanstvenik, a kako smo već naučili od znanstvenika, znanstvenicima ne treba vjerovati.

Stoga je vjerojatno najbliže znanstvenoj istini naša teorija: da je korona na čovjeka doista prešla s pangolina, a pangolin je s koronom na Zemlju stigao meteorom.
Znam da to zvuči suludo, ali recite jel' vam na Zemlji više išta zvuči normalno?
Ali ne brinite, sve će biti u redu, s novim ludostima vidimo se sutra.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!