Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ipak se može!

U ovoj osnovnoj školi djeca ne moraju nositi maske! Ravnatelj za RTL: 'Prenamijenili smo prostorije'

Objasnio je i kako je ipak priprema bila najteža

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u nastava se odvija bez maski od početka školske godine.

Više o tome za RTL Danas našoj reporterki Matei Klišanin rekao je ravnatelj Osnovne škole Špansko Oranice Darko Cesar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naša škola je relativno nova, imamo dosta prostrane učionice i s rasporedom smo uspjeli smjestiti sve učenike tako da mogu poštivati razmak od 1,5 metar tako da učenici ne moraju nositi maske.

Da bi to uspjeli, morali smo neke prostorije prenamijeniti. Zbornicu smo pretvorili u učionicu i tako smo dobili jednu veliku učionicu za najveće razrede. Isto tako smo razrede razmjestili tako da oni koji imaju najveći broj učenika budu u najvećim učionicama. Tako da smo to uspjeli nadam se na zadovoljstvo nas i učenika i roditelja i mislim da je prvi tjedan prošao uspješno i da su svi zadovoljni", rekao je Cesar.

Kazao je i kako su jedan učiteljski kabinet pretvorili u zbornicu tako da ni tu nije bilo problema. 

"Po epidemiološkim mjerama ne bi se smjeli učitelji skupljati u zbornici tako da za ono koliko nam je potrebno to zadovoljava naše potrebe", kazao je.

Vezana vijest

maske u školi, učenici s maskama

Rekao je kako nastava ide skoro isto kao što je bilo i do sada, iz jednu razliku.

"Nastava je u dvije smjene, ali mi smo tako bili i do sada tako da se nama nije puno toga promijenilo. Nastava skoro da ide isto kao što je išla i do sada, razlika je jedino u tome da smo morali prilagoditi vrijeme ulaska i izlaska da bi poštovali mjeru da dva razreda ne ulaze istodobno radi toga smo osposobili i pomoćne ulaze u školu, odnosno vatrogasne stepenice tako da učenici ulaze na pet ulaza", rekao je.

Objasnio je i kako je ipak priprema bila najteža.

"Najteža je bila priprema prije samog početka. Kad je već počelo onda smo se dobro pripremili i tu se zahvaljujem svom kolektivu. Ništa nas nije iznenadilo tih prvih dana. Imamo sreću da smo prvi tjedan prošli bez oboljelih i samoizolacija i nadamo se da ćemo tako izdržati što duže", objasnio je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!