Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ustavnost Stožera

SDP opleo po odluci Ustavnog suda: 'Suci su se sakrili iza epidemioloških mjera'

SDP opleo po odluci Ustavnog suda: 'Suci su se sakrili iza epidemioloških mjera'
Patrik Macek/Davorin Visnjic/PIXSELL

'Odluka Ustavnoga suda kojom je rad HDZ-ova Stožera proglašen ustavnim donesena je iza zatvorenih vrata'

SDP je u ponedjeljak, vezano uz odluku Ustavnoga suda o ustavnosti rada Nacionalnog stožera civilne zaštite, upozorio da je odluka Ustavnoga suda donesena iza zatvorenih vrata, a ustavni suci sakrili se iza epidemioloških mjera kako građani ne bi čuli argumentaciju njihovih odluka.

Vezana vijest

Pravo na pristup informacijama USUD

"Odluka Ustavnoga suda kojom je rad HDZ-ova Stožera proglašen ustavnim donesena je iza zatvorenih vrata. Iako su raspravu mogli otvoriti za javnost da građani čuju što je suce navelo da donesu takvu odluku i kojim su se argumentima koristili, odlučili su se sakriti iza epidemioloških mjera kao opravdanja", objavio je SDP na Facebooku referirajući se na odluku Ustavnoga suda da Stožer nije prekršio ničija ustavna prava donošenjem niza odluka za vrijeme epidemije koronavirusa.

SDP je istaknuo bojazan da će izjava premijera Andreja Plenkovića o tome kako su "oni koji žele minirati rad Stožera identificirani" ostati visjeti kao sjena sumnje da je politika utjecala na odluku Ustavnog suda, baš kao i na rad Stožera.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!