Ostani doma
Novosti / Hrvatska

REAKCIJA

MORH reagirao na naš tekst: 'Borbeni avioni MIG-21 nisu opremljeni za provedbu zadaća noću'

MORH reagirao na naš tekst: 'Borbeni avioni MIG-21 nisu opremljeni za provedbu zadaća noću'
Dusko Marusic/PIXSELL

'Avion MIG-21 koristio se u operativnoj uporabi u gotovo 50 zrakoplovstava širom svijeta, a neke zemlje kao Republika Hrvatska koriste ga još i danas.'

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske reagirala je na tekst objavljen na našem portalu, u svrhu pojašnjenja detalja oko uporabe borbenih aviona MIG-21.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na tekst objavljen na vašem portalu 13. rujna 2020. godine pod nazivom: "Selak za RTL o ponudama za borbene avione: 'Imam tri favorita! A reći ću i ovo ministru Banožiću...", u nastavku dostavljamo pojašnjenje oko uporabe borbenih aviona MIG-21 te ljubazno molimo da isto objavite na vašem web portalu.

Vezana vijest

Ivan Selak

Borbeni avioni MIG-21 nisu opremljeni za provedbu zadaća noću. Avion MIG-21 koristio se u operativnoj uporabi u gotovo 50 zrakoplovstava širom svijeta, a neke zemlje kao Republika Hrvatska koriste ga još i danas. S obzirom na zahtjeve, primarno je konstruiran za presretanje velikih ciljeva koji slabo manevriraju (bombarderi) u dnevnim uvjetima i zbog toga nije opremljen za zračnu borbu na srednjim i velikim daljinama, kao ni za borbena djelovanja noću. Nabavom i uvođenjem u operativnu uporabu VBA dostići će se pune borbene sposobnosti u provedbi zadaća zaštite zračnog prostora RH danju i noću."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!