Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Kao u muzeju

Od kočije do pozlaćenog dnevnog boravka: Ekipa Direkta posjetila jedinstveno etnoimanje u Zagrebu

Svi predmeti na imanju su unikatni, a izradio ih je upravo vlasnik imanja

RTL Direkt istražio je jedinstveno etnoimanje. Premda nije baš klasično etnoimanje, više je glamimanje, ali nije baš ni glam, premda ima i glam šator i glam kočiju cara Franje Josipa.

Zapravo, na tom je imanju sve toliko jedinstveno, najviše zahvaljajući gospodinu Miljenku Milinoviću koji je osobno dizajnirao i izradio svaki od nekoliko stotina komada namještaja. Radio je to više od 40 godina u pauzi poslova za domaće i inozemne hotelske kuće, restorane, vile i galerije.

Sve je to postavio, posložio i napravio u Gornjem Stenjevcu, na samo par kilometara od Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Nedavno je javnosti i komercijalnoj upotrebi otvorio vrata svog životnog sna.

Vezana vijest

Projekt Ilica: Najdulja zagrebačka ulica oživljena je mnoštvom ljudi, performansom i glazbom

Sve što se nalazi na imanju je unikat i 99 posto predmeta vlasnik imanja napravio je sam. U prostoriji za proslave s jedne strane čeka stol s različitim sjedalicama koje pripadaju različitom povijesnom razdoblju. Među njima i jedna koja je napravljena od 1200 godina starog hrasta.

Inače, rađena je dva i pol mjeseca, čak osam sati jednim malim nožićem.

Stol je pak rađen iz dva komada, a svaka kvržica jedna je degenerativna grana, pojava bujnog lista.

Plafon krase lusteri iz njegove radionice s lancima kakvi su nekad bili u dvorcima, a na imanju je i toalet kakav sigurno niste vidjeli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijena jednog noćenja u ovom jedinstvenom znaju je tisuću eura...

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!