Ostani doma
Novosti / Hrvatska

putnici u šoku

Skandalozno ponašanje tinejdžera u zadarskim autobusima: ‘Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!‘

Skandalozno ponašanje tinejdžera u zadarskim autobusima: ‘Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!‘
Marko Dimic/PIXSELL

Tinejdžeri ne nose maske, ne pridržavaju se distance, a ni ne uzimaju u obzir činjenicu da se voze s mnogim umirovljenicima

Kako provoditi epidemiološke mjere protiv koronavirusa u gradskim i prigradskim autobusima? Da je ovo nimalo lak zadatak, osjetili su pripadnici Civilne zaštite Grada Zadra koji od početka školske godine, točnije prošlog ponedjeljka, na sve načine pokušavaju uvesti red u autobuse koji, prije i poslije škole, prevoze tinejdžere iz prigradskih i drugih naselja, a koji se školuju u Zadru.

Vezana vijest

Gimnazija Bjelovar

Kako se navodi, "klinci" ne poštuju mjere zaštite protiv koronavirusa, ne nose maske na licu, za njih distanca ne postoji, a, budući da se s njima voze i starije osobe, gužve susvako jutro u tim autobusima postala potencijalna žarišta za širenje koronavirusa. 

Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama, te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera koji, kažu, zastrašuju svoje kolegice u autobusu prijeteći im da će ih „polizati po licu kako bi dobile koronu”, piše Slobodna Dalmacija.

Što se točno događa u javnom prijevozu, rekao je Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra čiji pripadnici patroliraju po autobusima kako bi natjerali građane da poštuju epidemiološke mjere:

"Početkom prošlog tjedna primili smo više dojava kako je stanje u autobusima neprimjereno te da se stvaraju velike gužva u ono vrijeme kada djeca idu i kad se vraćaju iz škole. Također smo dobili dojave o tome da se tinejdžeri, pomalo dokazuju, pa vole strašiti svoje kolegice i kolege iz škole...Vozač ne može otići bez djece, a niti ima ovlasti da u autobusu glumi policajca koji će rastjerivati djecu ili pak nekoga neće pustiti u vozilo. Imali smo i problema jer nisu nosili maske. Stavili bi ih kad bi prošli pored vozača, a onda kad bi se maknuli u stražnji dio busa bi ih skinuli", rekao je za Slobodnu Dalmaciju

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola, odnosno 12 pripadnika civilne zaštite koji reguliraju gužvu u javnim autobusima. Neke su linije uvele po još jedan autobus u svakom smjeru kako bi smanjile jutarnje gužve. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!