Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRIVREMENA REGULACIJA

Počela je sanacija Krčkog mosta: Radovi vrijedni gotovo 45 milijuna kuna trajat će dvije godine

Riječ je o složenim radovima, nužnim da bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje

U utorak, 15. rujna započeli su opsežni radovi na državnoj cesti D102, odnosno na Krčkom mostu. Radovi uključuju sanaciju kolničke kolničke ploče uz zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršetak primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od utjecaja agresivnog djelovanja klorida iz morske vode.

Vezana vijest

Krčki most

"Riječ je o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja", objašnjavaju u HAC-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi duljine ukupnog zahvata i uvjeta izvođenja radova, uz istovremeno sigurno i maksimalno protočno odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u četiri faze s tim da će se svaka od te četiri faze radova odvijati na jednoj polovini kolnika jednog luka (veliki i mali luk mosta Krk).

Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz dvije godine, pri čemu će se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogućiti odvijanje prometa u punoj širini kolnika bez izvođenja radova.

Danas prvo započinju radovi na velikom luku zbog čega će za promet biti zatvorena prometna traka na velikom luku u smjeru otoka, dok će se promet voditi naizmjence prometnim trakom u smjeru kopna. Privremena regulacija prometa biti će regulirana semaforima, a intervali će se prilagođavati u skladu s opterećenjem prometa, poručili su iz HAC-a.

Radovi će trajati do sredine lipnja 2021. godine, a bit će obustavljeni u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i praznika pa iz HAC-a mole sve korisnike i korisnice da poštuju regulaciju u zoni radova i pozivaju na strpljenje prilikom prometovanja u otežanim uvjetima, posebice nedjeljom u večernjim satima kada velik broj vikendaša prometuje u smjeru kopna.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljene putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i na web stranici Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) i HAC-a, dok se sve dodatne informacije mogu dobiti putem besplatnih info telefona 0800 0111 i 0800 0422.

Vezana vijest

Mostovlje

Podsjetimo, mostarina za Krčki most je ukinuta prije tri mjeseca, a tada su potpisani i ugovori o obnovi i sanaciji vrijedni 44,6 milijuna kuna. Ugovor o sanaciji betonskih površina i kolničke ploče mosta potpisali su predstavnici ARZ-a i zajednice ponuditelja u kojoj su hrvatske tvrtke Sitolor, Spegra i Geotehnika, a predstavnici ARZ-a i Instituta IGH su potpisali ugovor o stručnom nadzoru i kontroli kvalitete radova. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!