Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nakon susreta s oparom

Plenković progovorio o kandidatima HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, a oštro o Mostovcima: 'Nisu mi uopće zanimljivi. Znam ih bolje nego vi'

Plenković progovorio o kandidatima HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, a oštro o Mostovcima: 'Nisu mi uopće zanimljivi. Znam ih bolje nego vi'
PIxsell

Premijer je prokomentirao i odluku Ustavnog suda o Nacionalnom stožeru civilne zaštite

Premijer Andrej Plenković sastao se s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom i županom Splitsko-dalmatinske županije, Blaženkom Bobanom.

Tom je prigodom naglasio da splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na predstojećim lokalnim izborima, on ima kao i uvijek njegovu potporu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"HDZ ne samo u Splitu, nego uopće na lokalne izbore u svibnju 2021. godine izlazi s velikim ambicijama, i za županije i za velike gradove. Otvaraju se mogućnosti u sva četiri velika grada, a njegova pobjeda i pobjeda HDZ-a 2017 bila je amblematična za HDZ", poručio je tom prigodom premijer.

Jedno od pitanja je bilo i tko bi mogao biti kandidati HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, jer se spominje ministar zdravstva Beroš te ministar financija Zdravko Marić, Plenković nije želio previše komentirati glasine, naglasivši kako će stranka iznjedriti kvalitetne kandidate i kako za to ima vremena.

Vezana vijest

Plenković, Nacionalni stožer

Ne trošim niti sekunde vremena na njih

Na pitanje što misli o stavu zastupnika Mosta, koji smatraju diskriminatornim određivanje obveze nošenja maski o školama, poručio je da on inače njih slabo komentiram, ne prati ih i da mu nisu  uopće zanimljivi. 

Vezana vijest

Vili Beroš

"Ne trošim niti sekunde vremena na njih. Vjerujte mi, ja ih znam bolje nego vi", poručio je. Tom je prigodom osvrnuo i na odluku Ustavnog suda o Nacionalnom stožeru civilne zaštite, da je odluka o zabrani rada nedjeljom bila neustavna.

"U trenutku kada je Stožer donosio te odluke, radno vrijeme je bilo ograničeno od 7 do 17, pa su produžili do 20 ili do 21 sat. Savjet epidemiološke struke bio da se treba jedan dan smiriti kretanje populacije i u tom trenutku izabrana je nedjelja  te naglasio da su Stožer i Vlada jučer dobili potporu od strane Ustavnog suda", poručio je. 

"Stožer i Vlada su jučer dobili potporu Ustavnog suda jer su što odbacili, a što proglasili u skladu s Ustavom i zakonima praktički sve donesene odluke. Mislim da je to jako dobro u pogledu pravne sigurnosti i jedine temeljne filozofije, a to je da smo radili na temelju Članka 16. Ustava, da smo donosili odluke u kontekstu proglašene epidemije i u cilju zaštite zdravlja građana", rekao je.

Da nije bilo uspješne borbe protiv Covida-19 na proljeće, ne bismo imali 50 posto od turističke sezone u odnosu na lanjsku, koja je bila u povijesti najbolja, naglasio je Plenković.

Komentirao je i HDZ-ovo predizborno obećanje o zabrani rada nedjeljom, jer je Ustavni sud utvrdio da jedino Stožerova zabrana rada trgovina nedjeljom nije bila u skladu s Ustavom, podsjetivši kako je u u nekim anketama čak 80 posto građana bilo za neradnu nedjelju.

Na pitanje o stanju u Dalmacijavinu, premijer je kazao kako stalno razgovaraju te da je država "dosta dala" u tom procesu.

"Postoje još određena traženja s njihove strane, mi gledamo je li to prema postojećem pravnom okviru moguće, tu nema nekih novosti u ovome trenutku", kazao je Plenković.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!