Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Gost RTL-a Danas

Odvjetnik Ante Todorića najavio žalbu na optužnicu: 'Tvrtka koja je radila vještačenje je u eklatantnom sukobu interesa'

Fran Olujić istaknuo je da je tvrtka radila i za Todorića i za izvanrednu upravu

Nakon probijanja nekoliko rokova tijekom same istrage, na zagrebački Županijski sud jutros je stigla najiščekivanija optužnica, ona za slučaj Agrokor. Među 15 optuženih su i bivši čelnik koncerna Ivica Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan.

Vezana vijest

Agrokor

Prema sumnjama tužiteljstva, Agrokor je oštećen za više od milijardu kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optužnicu će u RTL-u Danas komentirao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Optužnicu još ne mogu komentirati jer je kao takvu nisam vidio. Iz priopćenja Državnog odvjetnišrva vidljivo je do obuhvaća vremensko razdoblje i okrviljenike koji su bili obuhvaćeni i u rješenju o provođenju istrage. Dakle, 15 okrivljenika i vremensko razdoblje od 2006. do 10. travnja 2017. kada je u Agrokor ušla prinudna uprava. Sigurno ćemo pisati odgovor na optužnicu i koristiti sve pravne mogućnosti za njeno pobijanje jer smatramo da je tijekom istrage koje je provodilo Državno odvjetništvo počinjen niz nezakonitosti, a tu prije svega mislim da činjenicu koja je javnosti već poznata, da je vještačenje povjereno jednom stranom trgovačkom društvu, navodno s obrazloženjem da sva trgovačka društva koja bi to mogla napraviti u Hrvatskoj ili institucije, da bi bile u sukobu interesa, a upravo je ovo trgovačko društvo i osoba koja potpisuje to navodno vještačenje u eklatantnom sukobu interesa jer je najprije radilo, kako za gospodina Todorića, tako i za prinudnu upravu", rekao je Olujić.

"Isto tako, za vrijeme provođenja državnoodvjetničke istrage tijekom ove godine doneseno je rješenje o proširenju istrage u odnosu na neke okrivljenike, kojima nije bilo omogućeno da tijekom istrage predlažu dokaze koji bi im išli u prilog, a prema samom Zakonu o kaznenom postupku DORH je dužan s jednakom pažnjom prikupljati i dokaze u korist okrivljenika i one koji im idu u korist", dodao je Olujić.

Nije impresioniran optužnicom na više od 400 stranica

Rekao je da njegov klijent, koji je trenutno u Londonu, nije začuđen ovakvim postupanjem DORH-a. "Kao i do sada, odazivat će se svim sudskim pozivima i aktivno će se braniti jer smatra kako ovdje nije počinjeno niti jedno kazneno djelo pa tako ni ona za koja se nejga u ovom trenutku još uvijek sumnjiči", kazao je.

Cijeli spis ima 80 tisuća stranica, no Olujić kaže da se na njegovog klijenta ne odnosi puno.

"Mi smo i dosad u Hrvatskoj imali prilike svjedočiti da DORH u ovakvim predmetima, predmetima gospodarskog kriminaliteta, spis zatrpava s dokumanetacijom koja je u najmanju ruku nebitna, a neka se ponavlja u spisu i više puta. Sama činjenica da navodno spis ima više od 80.000 stranica ne čudi, a isto tako i činjencia da je optužnica na više od 400 stranica me ne impresionira. Bilo ih je i dosad s takvim brojem stranica koje su ili vraćane DORH-u na doradu ili bi nakon provođenja glavne rasprave bila donesena oslobađajuća presuda", rekao je Olujić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!