Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Vratili se vojnici

Kraj hrvatske misije u Afganistanu: 17 godina, više od 5700 pripadnika HV-a i ostavljena oprema u vrijednosti 38 milijuna

Cijela operacija je koštala više od dvije milijarde kuna

Pripadnici 12. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support vratili su se u Hrvatsku iz najdugotrajnije misije, one u Afganistanu.

Povlačenje Hrvatske vojske iz Afganistano i nema neko političko značenje. I sami amerikanci su najavili kako će se u idućih 14 mjeseci povući iz Afganistana.

Na domaćoj političkoj sceni, ovo je prvo veliko obećanje predsjednika Zorana Milanovića koje je ispunjeno. On je to najavljivao i u izbornoj kampanji, a Kolinda Grabar-Kitarović žustro se protivila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posljednji kontigent otišao je u Afganistan u ožujku, a vratio se danas. I to je kraj hrvatske misije u Afganistanu. Trajala je 17 godina, u Afganistanu je bilo više od 5700 pripadnika HV-a, a cijela operacija je koštala više od dvije milijarde kuna. A koštat će i dodatnih 38 milijuna kuna jer to je vrijednost opreme koja će tamo ostati. Ministarstvo obrane procijenilo je da je neisplativo dovesti svu opremu u Hrvatsku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!