Ostani doma
Novosti / Hrvatska

napokon dobre vijesti

Školske dvorane uskoro se otvaraju za sportaše, ali sve će biti u fazama

Školske dvorane uskoro se otvaraju za sportaše, ali sve će biti u fazama
Ilustracija/Davor Visnjic/PIXSELL

Trenutno se 10 tisuća sportaša ne može baviti sportom.

S početkom nove školske godine, koja uistinu teče pod posebnim mjerana, već tjednima se raspravlja hoće li sportski klubovi moći koristiti dvorane škola, kako je to bilo dosad. Naime, većina sportskih klubova u kojima treniraju djeca i mladi nemaju vlastiti prostor, a kako mjere nalažu da se broj posjetitelja u školama ograniči, treneri su zabrinuti da neće imati posla, a djeca da neće biti sporta.

O toj vrućoj temi i kako riješiti problem koji je nastao prema unajmiteljima tih prostora, a da se pritom zaštiti zdravlje djece i školskog osoblja govorili su savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Intenzivno razgovaramo s Ministarstvom turizma i sporta te lokalnim klubovima i nešto se treba napraviti, ali preporuke su takve kakve jesu - nema ulazaka u školu onih koji školi ne pripadaju. Virus ne nastaje u školi, on ulazi u nju", kazao je Božo Pavičin piše HRT.

Do kraja tjedna

Tomislav Družak kazao je da je na dosadašnjim sastancima postignut nekakav dogovor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo trebao bi izdati preporuku, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Do kraja tjedna bi to moglo biti gotovo, a primjena bi krenula idući tjedan.

Vezana vijest

sport, dvorana

Krenulo bi se u fazama, a prva je omogućavanje bavljenja sportom dvoranskim klubovima koji bez školskih dvorana ne mogu funkcionirati (odbojka, rukomet, košarka...) Pritom bi se fokusirali na one sportaše koji nisu u obrazovnom sustavu (stariji juniori i seniori). Iznio je podatak da se trenutno 10 tisuća sportaša ne može baviti sportom.

Nedostatak čistačica

U najboljoj je situaciji nogomet, jer se odvija na otvorenom, dodao je te naglasio kako se mjere nastoje što više 'lokalizirati'.

Rečeno je također kako su ravnatelji 4. rujna dobili dopis da je u dogovoru Grada Zagreba, Ministarstva i HZJZ-a - moguće iznajmljivanje dvorana klubovima nakon nastave. Tu je problem što se moraju primjenjivati mjere distance i nemiješanje grupa što je praktički nemoguće. Drugi je problem nedostatak spremačica koje bi trebale dezinficirati prostore.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!