Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Arsen Bauk

SDP-ov zastupnik se ponudio vježbati matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk: 'Ne smiju se osjećati kao da su drugog reda'

SDP-ov zastupnik se ponudio vježbati matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk: 'Ne smiju se osjećati kao da su drugog reda'
Pixsell

Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk pozvao je u srijedu Ministarstvo obrazovanja da riješi problem nastave vjeronauka koja se u nekim školama održava u sredini satnice te kazao da je spreman odvojiti dio vremena i vježbati matematiku s djecom koja ne pohađaju vjeronauk.

Vezana vijest

Vjeronauk

"Pojavom koronakrize počeli su slučajevi u nekim školama da osoblje traži od djece koje ne pohađaju vjeronauk budu u istom razredu i stave slušalice, to je grozna praksa", ocijenio je Bauk iznoseći stajalište Kluba SDP-a usporedivši to s ohološću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivajući se na izjavu pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević da bi se vjeronauk u školama trebao održavati na početku ili kraju nastave Bauk je kazao kako bi bilo dobro da se Ministarstvo pozabavi tim problemom te ga ukloni ili smanji.

"Pozivam institucije da taj problem riješe ili umanje kako se ta djeca ne bi osjećala kao djeca dugog reda u svom razredu, a spremna sam provesti i određeno vrijeme s onom djecom koja su osuđena da u razredu budu nevidljivi i s njima vježbati matetamatiku", kazao je Bauk.

Marijana Puljak (Klub IP-a, Pametno i Glas-a) kritizirala je dvosmjenski i trosmjenski rad u nekim školama pitajući kada će se konačno krenuti u realizaciju jednosmjenskog rada.

"Moderne europske zemlje koje brinuo o kvaliteti obrazovanja ne poznaju riječ smjena", ustvrdila je Puljak navodeći da u Hrvatskoj 822 škole rade u dvije ili tri smjene odnosno njih 34 posto.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!