Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SVE ZBOG JANAFA?

Zekanović: Jandroković me izbacio zbog pitanja o uhićenima; Jandroković: 'Nisam imao pojma o čemu želi govoriti'

Zekanović: Jandroković me izbacio zbog pitanja o uhićenima; Jandroković: 'Nisam imao pojma o čemu želi govoriti'
RTL / PIXSELL

Na sjednici u parlamentu je došlo do sukoba između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović izbačen je iz sabornice nakon što je želio postaviti pitanje vezano uz skidanje imuniteta dvojici saborskih zastupnika i gradonačelnika nakon jutrošnje policijske akcije o kojoj je prvi izvjestio RTL - HDZ-ovom Draženu Barišiću iz Velike Gorice te SDP-ovom Vinku Grgiću iz Nove Gradiške. Jandroković je dematirao Zekanovića da je to bio razlog udaljavanja.

Vezana vijest

Dragan Kovačević istražitelji

Jandroković je Zekanoviću prvo izrekao opomene, a onda i oduzeo riječ do kraja rasprave koja je u tijeku te mu naredio da napusti sabornicu rekavši da mu je 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je riječ upravo o Barišiću i Grgiću, Zekanović je izrekao pri izlasku iz sabornice i 
ponovio nakon što je izbačen iz sabornice te je zaključio da HDZ od danas više nema većinu.

U Sabor je, kazao je Zekanović u izjavi novinarima nakon što je izbačen sa sjednice, stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku, a Zekanović je član Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP): "Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega".

"Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem i isključio me sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost. S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema'', zaključio je Zekanović.

Jandroković: Nisam imao pojma o čemu Zekanović želi govoriti

"Na neistinit način prikazuje što se dogodilo. Nije bio nazočan kada je bila u pitanju njegova replika pa nije dobio riječ. Nakon toga je ušao, uletio u sabornicu i tražio stanku. Ja sam stanku odobrio, no u trenutku kad sam je odobravao on je hodao i otišao a drugu stranu i razgovarao s vama, ja sam ga pozvao dva-tri ptua da se vrati, on me ignorirao i nakon toga sam mu oduzeo mogućnost da obrazloži stanku. Nisam imao pojma o čemu želi govoriti, a on sada javno govori medijima da sam mu spriječio da govori. Na jedan ružan i neistinit način prikazuje što se dogodilo. Ja sam dužan reagirati. Odite ispred sabornice i govorite što želite, ali ovdje postoji red i poslvonik i njega se moramo držati", kazao je Jandroković odgovarajući Zekanovićevu kolegi zastupniku Suverenista Marijanu Pavličeku.

On ga je prozvao da je prekršio Poslovnik udaljavanjem Zekanovića i upitao imaju li vladajući u Saboru većinu s obzirom na informaciju da se traži skidanje imuniteta HDZ-ovu Barišiću.

Jandroković je rekao da Zekanovića nije bilo u sabornici kad je trebao replicirati, a onda je ''utrčao'' i tražio stanku. Iako mu je to odobrio, Zekanović je, kaže, ''hodao uokolo i razgovarao'': ''Dva-tri puta sam ga pozvao da se vrati, no potpuno me ignorirao, nakon čega sam mu oduzeo mogućnost da obrazloži stanku''.

Iako je od njega tražio da sjedne, Zekanović se oglušio pa je zaradio prvo opomenu, pa drugu opomenu i u konačnici udaljenje sa sjednice.

Vezana vijest

Robert Jankovics

Inače, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio je da ga je DORH informirao da će u Sabor stići zahtjev za skidanje imuniteta za dvojicu zastupnika, ali i kazao za Hinu da trenutno ti zahtjevi nisu stigli i da mu imena o kojim je zastupnicima riječ nitko nije rekao.

Očekuje da će sve biti poznato za sat vremena te je najavio da okuplja kvorum kako bi se danas mogla održati sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva, a vjeruje da će ona biti oko 17 ili 18 sati. 

Jesu li zahtjevi za skidanje imuniteta dvojici zastupnika povezani, ni službeno, ni neslužbeno nije se moglo doznati u Saboru.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!