Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Stavio mandat u mirovanje

Sabor ukida imunitet osumnjičenima u aferi Janaf, HDZ brani tanku većinu: Već našli zamjenu za Dražena Barišića

Sabor ukida imunitet osumnjičenima u aferi Janaf, HDZ brani tanku većinu: Već našli zamjenu za Dražena Barišića
Patrik Macek/PIXSELL

Velikogoričkog gradonačelnika u saborskim će klupama zamijeniti Mato Čičak

 

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na sinoćnjoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića koji je osumnjičen u aferi Janaf.

Vezana vijest

Dražen Barišić

"S obzirom da je zastupnik Dražen Barišić, izabran na listi Hrvatske demokratske zajednice u VI. izbornoj jedinici u 10. sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak", objavili su iz te stranke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čičak je u prošlom sazivu Sabora također bio zamjena, tada za ministra državne imovine Gorana Marića.

Saborski zastupnici s radom će nastaviti u petak u 10 sati glasovanjem o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se zastupnicima Draženu Barišiću  (HDZ), Vinku Grgiću (SDP) i Darku Puljašiću (HDZ) skine imunitet radi provedbe kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Riječ je tek o proceduralnom glasanju jer Sabor je dosad uvijek skidao imunitet zastupnicima na traženje DORH-a.

Barišić i Grgić dovode se u vezu s malverzacijama u aferi Janaf. Zahtjev za suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića zatražio je USKOK zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja, a za Grgića DORH radi sumnje u primanje mita. 

Zahtjev za skidanje imuniteta Puljašiću uputio je slavonsko-brodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018. zbog sumnji u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prijevare.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!