Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Počinje u 15 sati

Povorka Zagreb Pride ove subote: 'Bit će osigurane maske i dezinficijensi, poštivat ćemo mjere'

Povorka Zagreb Pride ove subote: 'Bit će osigurane maske i dezinficijensi, poštivat ćemo mjere'
Igor Šoban/PIXSELL

"Ove, devetnaeste godine Povorke, borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu, unutar i izvan četiri zida", poručuju

Organizatori Zagreb Pridea poručili su u petak da će se na Povorci ponosa i na kasnijem druženju na Ribnjaku, koji se održava sutra, 19. rujna, poštivati sve epidemiološke mjere.

"Prosvjednike i prosvjednice pozivamo da drže razmak od 1,5 metra na svim lokacijama i cijelo vrijeme kretanje Povorke", poručio je Zagreb Pride dodavši da će sudionicima biti osigurani dezinficijensi i zaštitne maske.

Vezana vijest

koncerti

Devetnaesta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji održat će se u subotu, 19. rujna, a novost je da se prosvjednici s ciljem ostvarenja ustavne jednakosti i društva slobodnog od rodnih i spolnih normi i kategorija okupljaju na Markovu trgu.

Zahtijevaju da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji.

"Ove, devetnaeste godine Povorke, borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu, unutar i izvan četiri zida", poručuju.

Početak prosvjeda je u 15 sati, a s Markova trga sudionici će se kretati središtem Zagreba: preko Strossmayerovog šetališta spustit će se u Mesničku, pa potom proći Ilicom i Trgom bana Jelačića, te će Vlaškom i Langovim trgom stići u Park Ponosa, Ribnjak.

Napominju da su ove godine osigurali korištenje cjelokupne površine Parka Ribnjak, kako bi osigurali dovoljno prostora za sve. Također, neće biti postavljena niti pozornica, već tri međusobno udaljena dj-pulta, kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred bine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!