Ostani doma
Novosti / Hrvatska

zamjena za barišića

Čičak ušao u Sabor: 'Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine'

Čičak ušao u Sabor: 'Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine'
Patrik Macek/PIXSELL

Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila

Saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je u petak prisegnuo kao zamjena Draženu Barišiću kojem je skinut imuniteta zbog afere Janaf, odbacio je nagađanje iz DP-a da će se i njemu skidati imunitet, rekavši da Elektrocentar Petek već dugo nije poslovao s Rugvicom.

“Teško mi je što u Sabor dolazim u ovakvim okolnostima. Nije lako doći iza kolege kojemu se događaju ovakve stvari”, izjavio je Čičak novinarima nakon što je prisegnuo za zastupnika umjesto Barišića, koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je zastupnički imunitet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuo je da je općina Rugvica koju vodi, jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj, u koju dolaze brojne velike investicije i ovo će, kaže, biti još jedan poticaj za Rugvicu, ali i Zagrebačku županiju da ih promoviramo u Saboru i pokrenemo što više projekata.

Upitan za navode Daniela Spajića iz Domovinskog pokreta na jutrošnjoj sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koji je rekao kako se nada da se Povjerenstvo uskoro neće sastajati i zbog njega, jer je tvrtka Elektrocentar Petek poslovala i u općini Rugvica, Čičak je odgovorio kako ta tvrtka već duže vrijeme nije poslovala u njegovoj općini.

“Elektrocentar Petek niti što radi niti je dobio bilo kakav natječaj u zadnje dvije godine, tako da ne vidim nikakvog razloga zašto je to kolega Spajić govorio”, rekao je Čičak.

 Naglasio je da je bilo velikih natječaja u Rugvici, ali ih ta tvrtka nije dobila. Čičak je dodao i da su ga šokirali razmjeri afere Janaf jer je riječ o kolegama koje poznaje duže vrijeme i sigurno da nije ugodno.

 Smatra da su takve afere opterećujuće za HDZ, ali da je dobro da institucije rade svoj posao.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!