Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SASTANAK U GOSPIĆU

Plenković predstavio pet razvojnih prioriteta Hrvatske: Ovo su najvažnije reforme

Plenković predstavio pet razvojnih prioriteta Hrvatske: Ovo su najvažnije reforme
Marko Dimic/PIXSELL

Premijer se u Gospiću sastao sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina

Premijer Andrej Plenković predstavio je u petak županima i predstavnicima udruga gradova i općina plan gospodarskog oporavka, poreznu reformu, reformu lokalne samouprave, mogućnosti korištenja europskih fondova i pet razvojnih prioriteta.

Vezana vijest

BAT Plenković

U uvodnom obraćanju Plenković je kao cilj Vlade u idućih šest mjeseci istaknuo izradu programa i dokumenata za dugoročni strateški razvoj Hrvatske, i to za pet prioritetnih područja: socijalnu sigurnost, kvalitetnu budućnost za gospodarstvo s naglaskom na nove tehnologije i otvaranje radnih mjesta, samodostatnost u proizvodnji hrane, osnaživanje solidarnosti u društvu i globalno jačanje Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plenković je to najavio na osmom sastanku Vlade sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina, koji se održava u Gospiću radi usklađivanja višerazinskog upravljanja i partnerstva svih hrvatskih županija, gradova i općina.

Radni dio sastanka zatvoren je za javnost nakon čega se očekuju izjave Plenkovića i drugih sudionika.

Partnerstvo svih razina vlasti u ovom se formatu provodi od prosinca 2016. godine radi ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske, a prethodni sastanci su održani u Zagrebu, Požegi, Šibeniku, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Koprivnici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!