Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Vratio se iz ZOO-a

Potres ih razdvojio, a sada su papagaj Arno i njegova vlasnica opet zajedno: 'On je bio tako razmažen. I komarca se bojao'

Ovaj australski baraband doživio je avanturu života i postao puno hrabriji od papagaja koji se boji komaraca

Potres koji je u ožujku protresao Zagreb nije pogodio samo ljude nego i životinje. Jedna od njih je i papagaj Arno. 

Zbog jako oštećenog stana njegove su vlasnice privremeni dom našle u Cvjetnom naselju, a kako ga nisu smjele povesti sa sobom on je svoj našao u zagrebačkom Zoološkom vrtu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Arno, koji se u nedjelju vratio kući, prepoznaje puno riječi, a od svih najviše mrzi kad čuje ''čekaj''. I onda mu se baš to dogodilo. Čak 177 dana morao je čekati svoju obitelj. 

Na upit koliko joj je nedostajao ljubimac, vlasnica Sandra Stojanović kaže:

''Jako. Plakala sam. Ja sam mislila da će on stvarno to teško podnijeti jer je bio tako razmažen, on je samo za nas znao. Nismo ga nikome nosili, nikad nikome puštali. Čak se znao bojati ako bi mu komarci ušli. Onda smo mi bili s njim preko noći, lovili tog komarca i jako se bojao, baš je počeo trzat krilima. Ja sam mislila ako mu se tamo nešto dogodi da mu još srce ne pukne. Tako da sam se plakala, stvarno mi je bilo teško.''

No, čini se da je on novonastalu situaciju puno bolje podnio nego njegova vlasnica.

''Izgleda. I to mi je drago. Makar sam sad malo i ljubomorna'', priznala je.

Obožavani Arno u Zoološki je vrt došao s detaljnim uputama. Jede samo organsko voće. Kad je jabuka u pitanju, kora se obavezno mora oguliti.

Ide spavati oko 19 sati i tad očekuje da mu se kaže: ''Laku noć, Arno''. Budi se najranije u 10 ujutro. Ako ga se probudi ranije, zna biti mrgudan. 

''Evo, ja ću priznat gospođi Sandri da ih nismo sve poštivali. Pogotovo onu pokrivanje pa laku noć, dobro jutro Arno'', iskren je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba. 

Ovaj australski baraband doživio je avanturu života i postao puno hrabriji od papagaja koji se boji komaraca.

''Dirljivo je bilo i teško im je bilo. Mislim da je jedino logično bilo i to stvarno čujete koliko je Arno mažen i pažen. Arna nismo odveli nigdje u nekakvu nastambu nego smo ga htjeli imati blizu i da se privikne pa je bio u našoj veterinarskoj ambulanti u ZOO vrtu'', govori Skok.

A ondje je vidio i lisice i jazavce pa čak i srne, a cijelo je vrijeme bio maksimalno siguran.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!