Ostani doma
Novosti / Hrvatska

uhićenje odgođeno

DORH izbjegao uhititi Kovačevića tijekom primopredaje da ne bi uništio kampanju Grabar-Kitarović? Sudionik ručka: 'Vidio sam Jakova'

DORH izbjegao uhititi Kovačevića tijekom primopredaje da ne bi uništio kampanju Grabar-Kitarović? Sudionik ručka: 'Vidio sam Jakova'
Sandra Simunovic/PIXSELL

'Stigao sam među zadnjima i tada je već bio mrak. Ne mogu se sjetiti tko je sve bio, ali da, bio je suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović' otkriva

U ponedjeljak je u javnost procurilo da policijska pratnja koja je nadzirala direktora Janafa Dragana Kovačevića u trenucima kad je navodno dobio 1,96 milijuna kuna mita iz ruku poduzetnika Kreše Peteka, u spisima ima i Jakova Kitarovića.

Podsjećamo, navodna primopredaja dogodila se 11. studenoga prošle godine u zagrebačkom Klubu, koji se nalazi u Slovenskoj 9 , a bio je to ručak u povodu Martinja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bio je na tom spomenutom ručku.

DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u ‘klub’ šefa JANAF-a, otkriva Nacional, tvrdeći da DORH nije uhitio Kovačevića tijekom primopredaje mita da ne uništi kampanju Grabar-Kitarović. 

Jedan od sudionika tog famoznog ručka za Jutarnji list potvrdio je da je vidio supruga bivše predsjednice. 

"Stigao sam među zadnjima i tada je već bio mrak. Ne mogu se sjetiti tko je sve bio, ali da, bio je Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović",  prisjetio se nakon više od deset mjeseci, lanjskog martinjskog druženja jedan od sudionika tog ručka, otkrio je.

Snimljeno 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile

Istražitelji su snimili kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga Kluba, izlazi suprug tada aktualne predsjednice države, a osim Jakova Kitarovića snimljeno je još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba. Među njima je bio i Tonica Rajh, Janafov kooperant, a snimljen je i upravitelj kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Vezana vijest

Dan nakon izbornog poraza: Jakov Kitarović spakirao torbu i napustio stan

"Nakon što je objavljena fotografija Kreše Peteka u medijima, pokušao sam se prisjetiti jesam li vidio među onima koji su bili na tom ručku, ali nisam. Zapravo, bio je to i ručak i večera s obzirom na to da je sve počelo oko 14 sati", priča sudionik tog ručka.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!