Ostani doma
Novosti / Hrvatska

GOSPODARSTVO NA MUKAMA

Poslodavci upozoravaju: 'Pad BDP-a od 8 posto ostavit će teške posljedice'

Poslodavci upozoravaju: 'Pad BDP-a od 8 posto ostavit će teške posljedice'
Shutterstock

HUP je pohvalio brzu reakciju Vlade u donošenju mjera kojima je saniran dio štete

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) komentirala je procjenu Vlade da će BDP u ovoj godini pasti za 8 posto, što je bolje od ranije procjene koja je bila 9,4 posto.

"Današnja najava Vlade RH o očekivanom padu BDP-a od 8 posto za razliku od ranijih procjena koje su najavljivale mnogo veći pad, ukazuje na bolju izdržljivost hrvatskoga gospodarstva od ranijih predviđanja", navode u HUP-u te nastavljaju:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bez obzira na teške posljedice pandemije, njen utjecaj nije ugrozio opću stabilnost hrvatskoga gospodarstva. Ipak, procijenjeni pad BDP-a od 8 posto ostavit će teške posljedice. Budući da je rješenje pandemijske krize još uvijek neizvjesno, gospodarstvu tek predstoje mnogi izazovi i poteškoće".

HUP je pohvalio "brzu reakciju Vlade u donošenju mjera kojima je prioritet očuvanje radnih mjesta, a kojima je svakako saniran dio štete".

"Ali podsjećamo da nam za dugoročni oporavak i ostvarenje očekivanog gospodarskog rasta mjere ne mogu biti od pomoći te da su nam potrebne dubinske strukturne reforme kako bismo nove krize dočekali spremniji i otporniji nego li smo to danas", priopćili su iz HUP-a

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!