Ostani doma
Novosti / Hrvatska

MARIN MEDAK ZA RTL.HR

Ugostitelji zbog Kovačevićeva kluba izvan sebe: 'Idemo u pravnu bitku, nećemo se pridržavati mjera i svi ćemo raditi kao klubovi!'

Ugostitelji zbog Kovačevićeva kluba izvan sebe: 'Idemo u pravnu bitku, nećemo se pridržavati mjera i svi ćemo raditi kao klubovi!'
Pixsell

"Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca."

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za RTL.hr nije mogao prešutjeti sve što se događa s klubom Dragana Kovačevića, koji je radio u trenucima dok su ostali bili zatvoreni. Još gore, posjećivali su ga predstavnici politike koja je zagovarala potpuni "lockdown".

Riječ je o ministrima, direktorima državnih tvrtki, državnim tajnicima, sucima, a čak je i predsjednik Zoran Milanović bio gost "Kluba". Stoga, vrijeme je za oštrije poteze, navodi Medak.

Vezana vijest

Oleg Butković

"Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti", kazao je i dodao:

"Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje."

Naravno, gnjev ugostitelja i vlasnika noćnih klubova te barova jasan je. Oni koji su poticali mjere, štitili su stranačkog kolegu ili poslovnog partnera te usput odlazili na mjesto koje nije smjelo raditi. A na tom mjestu navodno se nisu izdavali računi i jasno vidljivo stoji brojač novca!

FOTO: Index.hr

"Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca (fotografije ekskluzivno donosi Index, nap.a), nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se "rastavili" i "rastalili" pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru", kazao nam je Medak.

Vezana vijest

Klub, Krunoslav Capak

Frustriran je zbog činjenice da su vlasnicima klubova uvedene nove regulative, što ih se tretira kao državne neprijatelje broj jedan, što su ilegalno zatvoreni, kad rade moraju raditi sa smanjenim kapacitetom i konstantno su na udaru novih standarda.

"Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative, kad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto", u dahu je komentirao Medak i nastavio:

"Sve zemlje smanjile su PDV da se sačuva investicija, kako bi se utjecaj korone smanjio, ali u Hrvatskoj to ne ide zbog straha za proračun. Ministar (Zdravko Marić, op.a.) nam daje neka obećanja, ali ništa se ne pomiče. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku."

Saznanja koja su procurila u aferi "Janaf" očito će imati dalekosežne posljedice i moguće je da ćemo posvjedočiti još pokojem sočnom i šokantnom detalju. No, na to sve, prije svih, neće ostati mirni ugostitelji. Njihova žestoka bitka sad je počela.

Vezana vijest

Noćni klub

Čeka se i odgovor Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, koji je odredio da mjere za klubove traju minimalno do 7. listopada, zbog čega je ugrožen opstanak oko 20.000 ugostitelja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!