Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Zagrepčanka u šoku

Smeće iz kante za biootpad i miješanog komunalnog otpada ide u isti kamion?! Čistoća: 'Pravilno razvrstavajte!'

Smeće iz kante za biootpad i miješanog komunalnog otpada ide u isti kamion?! Čistoća: 'Pravilno razvrstavajte!'
RTL.hr

Iz Čistoće su poslali apel građanima da razdvrstavaju otpad

Zagrepčanku je neugodno iznenadio prizor koji je u srijedu vidjela u kvartu Trešnjevka. Radnici Čistoće u isti su kamion odlagali otpad iz različitih kanti - one za biootpad, ali i miješani komunalni otpad. 

Sve je fotografirala i objavila u jednoj Facebook grupi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovako se "razdvaja" otpad u Zagrebu... 2 u 1 na kućnom pragu", napisala je u objavi. 

No, kako je moguće da građani moraju razvrstavati otpad da bi on potom završio u istom kamionu? Dobili smo odgovor od Čistoće koja je zadužena za te poslove. Za sve krive građane koji ih nisu poslušali.

"Kada građani u smeđi spremnik za biootpad odlože nepripadajući otpad onda to više nije biootpad, već miješani komunalni otpad koji se tako i tretira. Ovim putem još jednom pozivamo naše sugrađane na suradnju i odgovorno postupanje s biootpadom. Grad Zagreb, Zagrebački holding i Podružnica Čistoća upravo provode izobrazno - informativnu kampanju "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" kako bi educirali građane o pravilnom razvrstavanju otpada", kazali su nam iz Čistoće.

Vezana vijest

Otpad

Apeliraju na građane da razvrstavaju otpad

Poslali su i apel građanima da razvrstavaju otpad. Glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića objasnila nam je i kako se različiti otpad ne odvozi na isto mjesto.

"Molimo građane da poslušaju naš apel i razdvajaju. Naravno, taj otpad se ne odvozi na isto mjesto. Biootpad se odvozi kod Zrinjevca", objasnila je Ivanka Milidrag za RTL.hr.

Vezana vijest

Otpad, holding vrećice

Iz Čistoće su ponovno podsjetili što ide u smeđe spremnike (za biootpad):

U smeđe spremnike treba odlagati: 

  • kuhinjski otpad (ostaci i kora voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice od čaja, ostatci kruha, listovi salate, blitve, kelja i sl.) ,
  • vrtni ili zeleni otpad (uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice, zemlja iz lončanica, ostaci voća i povrća i sl.),
  • male količine ostalog biootpada (kora drveta, kosa i dlaka, piljevina, papirnate maramice, borove iglice, male količine papira u koje su bili zamotani kuhinjski otpaci).

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!