Ostani doma
Novosti / Hrvatska

GOSTOVAO U RTL-U DANAS

On je prvi pisao Berošu o 'lijeku' za koronu, sad kaže za RTL: 'To je ideja naših baka za rješavanje viroze...'

Bivši dubrovački župan i otorinolaringolog Jure Burić gostovao je u RTL-u Danas

Alemka Markotić i njezin tim u Klinici za infektivne bolesti analiziraju koliko bi protiv korone moglo biti učinkovito obično i redovito ispiranje i vlaženje nosa slanom morskom vodom. Prvi rezultati potvrđuju da taj higijenski postupak može značajno smanjiti rizik od zaraze. 

Tako je na svoje došao prvi dubrovački župan i otorinolaringolog Jure Burić koji je još u ožujku pisao ministru Berošu da ozbiljno razmotre tu metodu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje je li dobio odgovor ministra Beroša, odgovara: "Nažalost nisam dosad". 

"Pretpostavljam da ih to nije zanimalo i da im nije bilo interesantno i da to uopće nisu uzeli u proceduru razmišljanja i promislili koliko je taj moj prijedlog realan i koliko od njega ima i može biti koristi. A ja imam dokaz da je ministar preko meni poznate osobe dobio pismo i da je odgovorio da se zahvaljuje i da će pismo dati struci", rekao je Bilić.

"To je ideja naših baka" 

"To je ideja naših baka. Naše bake su viroze riješavale inhalacijom, odnosno parili su se nad vrućom parom. Djeca bi se inhalirala i vidjele su da to pomaže. Da je vrijeme bolesti skraćeno, da su djeca življa...", rekao je. 

"Ako znamo koja su ulazna vrata virusa, a to je sluznica usta, sluznica nosa i sluznica oka. Ne može biti povoljnije da možemo na tu sluznicu djelovati. I ako se tvrdi da ovi drugi virusi ugibaju nakon 60 stupnjeva, da ih vlažnost veća od 70 posto također uništava. Pretpostavljam da je i ovaj prirodni pa se prirodno ponaša. Osim ako je umjetni pa su mu ugradili neke termoregulatore pa je možda temperatura podignuta. Ako inhalacijom vodene pare - dvije litre vode, šaka morske soli i šaka vrijesta, pustite da uzavre, stavite ručnik na glavu i dobro se paziti da vas para ne opeče. I inhalirate se dok je voda topla", objasnio je Bilić. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!