Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREDSJEDNIK U ELEMENTU

Milanović 'objasnio' zašto je išao u 'Klub': 'Otišao sam tamo u vrijeme lockdowna jer je bilo puno hrane koja se trebala baciti'

Milanović 'objasnio' zašto je išao u 'Klub': 'Otišao sam tamo u vrijeme lockdowna jer je bilo puno hrane koja se trebala baciti'
Robert Anic/PIXSELL

Upitan o tome da je prozvao DORH, da od tamo 'cure' informacije, zapitao se odakle bi curile ako ne cure iz DORH-a: 'A odakle cure? S Kaptola!?'

Predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu je ponovno komentirao slučaj Janaf i nedavni sukob s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Vezana vijest

Milanović

"Trebamo vidjeti kako država funkcionira. To je tema između premijera i mene. Ja ću se zato njemu prilagoditi. Kad govorimo o diobi vlasti, imamo i načelo suradnje. Nekome se na vrhu Vlade mora vjerovati, a to mora biti premijer. Ne može se izvlačiti da je bio u Bruxellesu", rekao je Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upitan o tome da je prozvao DORH, da od tamo "cure" informacije, zapitao se odakle bi curile ako ne cure iz DORH-a:  "A odakle cure? S Kaptola!?"

Za svoj odlazak u famozni 'Klub' Dragana Kovačevića, za vrijeme lockdowna rekao je da ga je zvao prijatelj iz Dalmacije.

"Jesam li trebao biti doma tih mjesec dana? S kim se ja smijem nalaziti tih mjesec dana? To je bilo u vrijeme lockdowna i zvao me prijatelj iz Dalmacije, bilo je puno hrane koju je trebalo baciti jer nije imao kome dati. Našli smo se jer je tamo bilo praktičnije. Ali to je bezvezna tema", rekao je Milanović, a onda komentirao i odlazak nekih ministara una isto mjesto:

Vinogradi i berba grožđa u Pregradi: Stigli i predsjednik Republike Zoran Milanović i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar

"Pogled sa Slovenske 9 je bezvezan. To je jedna rupa, tamo su Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci i to nepotrebno. Pa kako ne bi pukle mjere nakon deset mjeseci? Ako planirate vojnu operaciju dvije godine, neprijatelj će to skužiti. To isto vrijedi i za kriminalne istrage. Premijer će morati donijeti odluku. Nije ni to lako", rekao je Milanović još jednom ponovivši da tamo nije bio "stalni gost":

"Ondje sam bio nekoliko puta u sasvim svom društvu, s malim brojem ljudi. Znao sam tko tamo zalazi, suci i predsjednici sudova. Taj klub zaista nije mjesto koje previše strši".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!