Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PODRAVSKA 'ELIZABETH TAYLOR'

Rođaci se žalili: Filip Glavaš je i službeno nasljednik milijuna bivše Belupove menadžerice

Rođaci se žalili: Filip Glavaš je i službeno nasljednik milijuna bivše Belupove menadžerice
Pixsell

Unatoč žalbi rođaka pokojne, Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Koprivnici

Sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš, jedini je nasljednik milijunske imovine pokojne Mare Bareze, nekadašnje menadžerice u Belupu, humanitarke snažne osobnosti, koju su neki nazivali i podravskom Elizabeth Taylor.

Unatoč žalbi rođaka pokojne, Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Koprivnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spor oko njezine ostavštine vodi se od njezine smrti 19. siječnja 2016. godine. Sudskom presudom sad je i pravomoćno potvrđeno kako je Mara Bareza prijateljicama Darinki Mikačić i Mirni Jurković tri dana prije smrti u KB-u Merkur usmeno rekla da svu svoju imovinu ostavlja dugogodišnjem prijatelju Filipu Glavašu, kojega je nazivala svojim sinom.

Tijekom rata humanitarno je pomagala Osijeku i Osječanima. Tako je upoznala i Branimira Glavaša. Poznavali su se od 1991.

Kako pismena oporuka nikad nije pronađena, pokrenuli su spor kako bi dokazali da usmena oporuka nije važeća. Sutkinja Općinskog suda Zrinka Senzel prošle je godine presudila u Glavaševu korist. U presudi piše da u dokumentaciji i izjavama liječnika nema podataka koji bi upućivali na to da Mara na dan smrti nije bila pri svijesti i rasuđivala slobodnom voljom, javlja 24 sata.

Bitka za imovinu Belupove menadžerice

Školovala se u Londonu za kozmetičarku, a karijeru je sagradila kao menadžerica u Belupu. Upoznala je tako mnogo ljudi uz čiju pomoć je i ona mogla pomagati drugima. 

"Ona je prikupljala od oružja, humanitarne pomoći, obnovila je HNK u Osijeku, kuće nakon rata, pomagala našim ratnicima", kaže Julio Kuruc, prijatelj Mare Bareze.

Bila je žena koja se družila i s malim i velikim ljudima. Čak je u ovu kuću dolazio i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, pa kardinal Franjo Kuharić, a želja joj je bila da ovdje jednoga dana bude vrtić.

Prijatelji kažu - dobro je raspolagala s novcem. Do svoje smrti, skupila je imovinu vrijednu nekoliko milijuna eura u nekretninama, nakitu, umjetninama i novcu. 

Vezana vijest

Mara Bareza

Jedina obitelj koju je imala su rođaci koji su se javili nakon njezine smrti, no kako kaže Glavaš, za života nisu imali nikakav odnos ni kontakt. Oni su na Općinskom sudu u Koprivnici podnijeli građansku parnicu protiv odluke da nasljedstvo pripadne Filipu.

Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, koji je i nasljednik velike imovine Mare Bareze, za RTL je kazao da njena obitelj ima pravo osporavati njene želje. 

"U tom ostavinskom postupku pojavilo se šest nasljednika. Od njih šest, četvero je to prihvatilo i izjavilo da je to bila njena iskrena volja. Dvoje je to osporavalo", kazao je.

"Nakon što je Mara preminula, dan nako njene sahrane sam otišao u komunalno poduzeće i naručio nadgrobni spomenik za nju. Platio sam ga i kada je došla faza da se treba postaviti našli smo se u zakonskom problemu. Na ostavinskoj raspravi upitali smo ih da daju suglasnost, oni to nisu prihvatili. Zašto, to morate pitati njih", kazao je Glavaš.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!